Παρουσίαση του busart: «ΙΕΤΜ–Athens» @ BIOS (12/12)

busart [logo] 01Το busart προσκαλεί καλλιτέχνες, φορείς και δημοσιογράφους από τον χώρο των παρασταστικών τεχνών στην 1η παρουσίαση της διεθνούς συνάντησης παραστατικών τεχνών “IETM Athens” που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2013 στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012
BIOS @ 13:00
Πειραιώς 84, 10435, Αθήνα
Παρουσίαση του busart με θέμα:
«ΙΕΤΜ – Athens» (Οκτώβριος 2013)

Πρόκειται για την  καθιερωμένη εξαμηνιαία συνάντηση (Plenary Meeting) του IETM, του μεγαλύτερου και εγκυρότερου Διεθνούς Δικτύου Παραστατικών Τεχνών (ΙΕΤΜ).  Κάθε χρόνο, το ΙΕΤΜ διοργανώνει δύο μεγάλες συναντήσεις / συνέδρια / showcases (τα λεγόμενα plenary meetings) σε διαφορετική κάθε φορά χώρα. Στις συναντήσεις αυτές συγεκντρώνονται συνήθως 500 – 600 καλλιτέχνες και επαγγελματίες από όλες τις χώρες, οι οποίοι πέρα από το συνεδριακό πρόγραμμα παρακολουθούν και μια σειρά επιλεγμένων παραστάσεων της χώρας που φιλοξενεί τη διοργάνωση. Για τέσσερις ημέρες οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους τους απ’ όλο τον κόσμο αλλά και επιμελητές προγράμματος και παραγωγούς, να δημιουργήσουν δηλαδή επαφές που θα τους βοηθήσουν να προωθήσουν τη δουλειά τους με διάφορους τρόπους. Για τον Οκτώβριο του 2013, το ΙΕΤΜ επέλεξε την Αθήνα ως τόπο διεξαγωγής της συνάντησής του, παρέχοντας έτσι μία μοναδική ευκαιρία στους Έλληνες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε πλήθος παραγωγών και καλλιτεχνών από άλλες χώρες αλλά και να γνωριστούν μαζί τους ουσιαστικά και να γνωρίσουν καλύτερα τα τρέχοντα θέματα της ευρωπαϊκής σκηνής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης την Τετάρτη, ο Michel Quere και οι Έλληνες διοργανωτές θα ενημερώσουν για το περιέχομενο και το ύφος της διοργάνωσης, καθώς και τους τρόπους συμμετοχής σε αυτή.  Επίσης θα προσκαλέσουν τους παρευρισκόμενους σε μια πρώτη ανοιχτή συζήτηση γύρω από ζητήματα της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας που ήδη επεξεργάζεται η οργανωτική ομάδα ως θεματικές που θα πλαισιώσουν την διεθνή συνάντηση.

To busart είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με κύριο αντικείμενο την προώθηση της κινητικότητας των καλλιτεχνών και των καλλιτεχνbusart [past event]ικών έργων καθώς και την προαγωγή των διακρατικών πολιτιστικών συνεργασιών και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η διεθνής συνάντηση IETM στην Αθήνα αποτελεί μια έμπρακτη πρωτοβουλία του busart και των συνδιοργανωτών (Βυρσοδεψείο, bios, Κέντρο Χορού Ντάνκαν, dan.c.ce, indigo fera) εξωστρέφειας του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού αλλά και μια επιβεβαίωση ότι η διεθνής σκηνή ενδιαφέρεται να δει και να ακούσει.

Κύριος διοργανωτής του IETM-Athens είναι το busart και συνδιοργανωτές οι φορείς:
Indigo Fera Art productions, Βυρσοδεψείο, Bios, Κέντρο Χορού Ντάνκαν, Dan.c.ce.

Την Οργανωτική Επιτροπή συνθέτουν οι: Κέλλυ Διαπούλη, Δήμητρα Καλδή, Φίλιππος Κανακάρης,
Βίκυ Κολοβού, Ρένα Κωνσταντάκη, Κασσιανή Μπένου, Γιώργος Σαχίνης, Φρόσω Τρούσσα.

Πληροφορίες @ busart: Τ: 6977.411330 | E: news@busart.org

Σας περιμένουμε όλους στην πρώτη μας συνάντηση!

Για να πάρετε μία εικόνα των συναντήσεων του ΙΕΤΜ,
μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα βίντεο από συναντήσεις προηγούμενων ετών:

στην Κρακοβία

…και την Κοπεγχάγη
https://vimeo.com/43953024

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: