(review) «Kvohst πες τα καλά» ή αλλιώς Beastmilk, Anal Veritas live in Athens (02/11/2014)

beastmilk_1

Μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο τριήμερο (για διαφορετικούς μεταξύ τους λόγους) που είχε επιρροή ψυχικά και σωματικά, η συναυλία των Beastmilk φαινόταν σαν μακρινό όνειρο ροκ εντ ρολ διασκέδασης. Και ήταν έτσι ακριβώς. Διασκεδαστικό, διαδραστικό, ιδρωμένο, γραφικό.

Το λάιβ άνοιξαν αρκετά επιτυχημένα οι Anal Veritas. Το όνομα τους έχει πέσει στην αντίληψη μου πολλές φορές κυρίως λόγω των αρκετών λάιβ που έχουν δώσει, χτίζοντας έτσι την φήμη τους στο αθηναϊκό underground, χωρίς όμως να έχω ακούσει ούτε νότα από αυτούς. Η πρώτη επαφή μαζί τους θα έλεγα πως μου άφησε θετικά συναισθήματα κυρίως λόγω του πάρα πολύ καλού ήχου που έβγαζαν, του βάθους που είχε η φωνή του τραγουδιστή τους και της λιτής και απέριττης παρουσίας τους πάνω στο σανίδι. Ούτε φανφάρες ούτε μπαρούφες. Μουσικά δυσκολεύτηκα λίγο να τους κατηγοριοποιήσω στο μυαλό μου καθώς τους άκουγα (και αυτό είναι το μόνο αρνητικό που βρίσκω) μιας και η εμφάνιση των αναφορών στις μπάντες πάντα βοηθάει, όχι εμάς για να έχουμε κάτι να γράψουμε, αλλά κυρίως τις ίδιες γιατί έτσι είναι πιο αποφασιστικές και κατασταλαγμένες και συνήθως αυτό βγαίνει και στις συναυλίες. Όπως και να έχει το heavy rock που επιδίδονται οι Anal Veritas έχει και hardcore επιρροές αλλά κυρίως post metal όπως αυτό ορίστηκε απ’ το The Eye of Every Storm των Neurosis. Προσωπική πρόταση είναι να στοχεύσουν εκεί ακριβώς γιατί τους ταιριάζει περισσότερο.

Ακριβώς στην ώρα της ανέβηκε στη σκηνή η πεντάδα (πλέον) των Beastmilk και τα σάρωσε όλα. Ξεπερνάμε την ατυχία της Linnea Olsson με την κιθάρα της αλλά και το πεσμένο πιατίνι του ντράμερ (φροντίσαμε εμείς για να διορθωθεί αυτό -σελφ χαι φάιβ!). Ξεπερνάμε και τα στιλιστικά ατοπήματα της μπάντας και μένουμε μόνο στο γεγονός πως ήταν από τα πιο τίμια ροκ εντ ρολ σόου που έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό. Ο ήχος τους ήταν εξαιρετικός και όταν οι τεχνικοί κατάλαβαν ότι στο εναρκτήριο «The Wind Blows Through Their Skulls» η φωνή του Kvohst ακουγόταν μέχρι την πλατεία των Εξαρχείων και την διόρθωσαν όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Ακούσαμε αψεγάδιαστα ολόκληρο το «Climax» και το «Use Your Deluge» EP απλά ανακατεμένα. Η εμπειρία του να βλέπεις τον συγκεκριμένο άνθρωπο επί σκηνής είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν τον είχαμε δει και με πιο ακραία σχήματα αλλά στο λάιβ της Κυριακής ήταν συγκλονιστικός (το ίδιο συγκλονιστικός και με τις εμφανίσεις του με Dødheimsgard). Κυριολεκτικά δεν έχασε νότα. Μπορεί να λένε πως παίζουν post punk αλλά η μιζερογκοθίλα που σου βγάζει αντιδραστικά αυτό το μουσικό είδος πήγε περίπατο. Τα χιτάκια τους ήταν τοποθετημένα έτσι μέσα στο σόου ώστε να οδηγήσουν το (αρκετά ετερόκλητο) κοινό να χορέψει. Ειδικά όταν κάναμε σερφ στην Αποκάλυψη όλες οι σκοτούρες πνίγηκαν.

Υ.Γ.: Πρώτη φορά σε συναυλία που έχω παρευρεθεί γίνεται encore για να παίξει η μπάντα τραγούδι που έπαιξε και στο κυρίως set της.

Υ.Γ. 2: Η παρέα που είμασταν στην συναυλία ξεπέρασε σε γραφικότητα και το πιο στενό σοκάκι της Σαντορίνης. Ειδικά όταν ζητούσε από τον Kvohst να τραγουδήσει a cappella το «Ion Storm» των Dødheimsgard ενώ ο άνθρωπος έχει τραγουδήσει σ’ ένα δίσκο της μπάντας και αυτός δεν είναι το 666 International… Αυτοί είμαστε κυρίες και κύριοι.

Κείμενο: Γαβριήλ
Φωτογραφίες: Άρης Παναγόπουλος

 

Anal Veritas

anal_veritas_1    anal_veritas_2    anal_veritas_3    anal_veritas_4

anal_veritas_5Beastmilk

beastmilk_2       beastmilk_9       beastmilk_11beastmilk_4beastmilk_5beastmilk_10beastmilk_8beastmilk_6beastmilk_12

beastmilk_3beastmilk_14

beastmilk_15

beastmilk_13beastmilk_7

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: