Ο φωτογράφος Βαγγέλης Γεώργας, προσκεκλημένος της ( Φ.Ο.Ζ.)

vgeorgas-page-001 Ο φωτογράφος Βαγγέλης Γεώργας, προσκεκλημένος της Φωτογραφικής Ομάδας Ζωγράφου (Φ.Ο.Ζ), θα παρουσιάσει το έργο του στο φωτογραφικό εργαστήριο Ζωγράφου (Γαλήνης 28).

Για τη φωτογραφική του δουλειά έχει κερδίσει το 1ο βραβείο στους διαγωνισμούς LSE Annual Photography Award 2013, Photonic Moments: Ljubljana 2012, Athens Photo Festival FNAC Award 2009, European Central Bank Annual Photography Award 2007.

Πότε : Παρασκευή 20 Ιουνίου.
Tοποθεσία : Γαλήνης 28 , Ζωγράφου
Ωρα : 20:30

( Φ.Ο.Ζ.)  website : http://fozphotos.wordpress.com/
Vaggelis Georgas website : http://vgeorgas.com/

About (Φ.Ο.Ζ)

Η Φωτογραφική Ομάδα Ζωγράφου ( Φ.Ο.Ζ.)  δημιουργήθηκε το 2000, από απόφοιτους του διετούς επιμορφωτικού σεμιναρίου φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου. Παρότι ως ομάδα υπήρχε από το 1995, με την περιγραφική ονομασία Club αποφοίτων, μέχρι το 1999 είχε πρακτικά ατονήσει και δεν γινόντουσαν πιά συναντήσεις. Ο νέος πυρήνας από απόφοιτους των ετών 1998 και 1999, έδωσε εκτός από ένα νέο όνομα και μία νέα πνοή στην ομάδα. Το 2002 ο πυρήνας αυτός εκδίδει ένα μικρό συλλογικό τεύχος/λεύκωμα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Η ομάδα στο παρελθόν έχει διοργανώσει σημαντικά workshops, όπως αυτό με τον φωτογράφο Larry Towell (Magnum Photos), την φωτογράφο και θεωρητικό  Michaela Brachtlova (FAMU) και τον εικαστικό και καθηγητή φωτογραφίας Κώστα Γουδή. Επίσης έχουν γίνει προβολές ταινιών με την παρουσία των σκηνοθετών και άλλων συντελεστών, όπως του Δήμου Αβδελιώδη, του Γιάννη Οικονομίδη και του Νίκου Γραμματικού. Τέλος έχουν γίνει κοινές συναντήσεις και παρουσιάσεις με άλλες ομάδες. Το 2006 η ομάδα συμμετέχει στην 2η Πανελλήνια συνάντηση  Φωτογραφικών ομάδων και Λεσχών, στο Μουσείο Μπενάκη,  όπου και αποσπά εγκωμιαστικές κριτικές. Για μερικά χρόνια η ομάδα ατονεί εκ νέου, αλλά το 2011 ένα νέο κύμα δραστήριων και δημιουργικών αποφοίτων, συνεχίζει την παράδοση της ομάδας.

Κάθε Παρασκευή βράδυ γίνονται παρουσιάσεις νέας φωτογραφικής δουλειάς των μελών, αφιερώματα σε μεγάλους, σημαντικούς και αγαπημένους φωτογράφους, καθώς και προβολές ντοκυμανταίρ και ταινιών. Στόχος των παρουσιάσεων αυτών είναι η διαρκής επαφή με το έργο άλλων δημιουργών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: