ΕΛΑΙΑ – Προβολή ντοκιμαντέρ,12 Ιουνίου 2014 @ΡΟΜΑΝΤΣΟ

elaiaΗ εμπορευματοποίηση της γης δεν είναι κάτι καινούριο.Οι τόσες πυρκαγιές σε δασικές περιοχές ανα τη χώρα και η μετα επιχειρηματική αξιοποίησή τους είναι οφθαλμοφανής.Το καινούριο στην υπόθεση είναι οτι το κράτος παραχωρεί στους δήμους, αιγιαλούς, ελεύθερες παραλίες, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και ποταμών της χώρας που δεν έχουν ακόμα περάσει στα χέρια εταιρειών, με στόχο οι δήμοι ή επιχειρηματίες να τις εκμεταλλευτούν εμπορικά.Αυτό τίθεται κι ως απαράβατος όρος για να περάσουν στη δικαιοδοσία του εκάστοτε δήμου.Το 20% αυτών των εσόδων θα εισπράττει το κράτος. Εάν δεν υπάρχει εμπορική αξιοποίηση και έσοδα από ομπρέλες, ξαπλώστρες, υπηρεσίες προς τους λουόμενους και σταθερές ή τροχήλατες καντίνες, δεν παραχωρείται τίποτα!

Ελαία, ένα από τα τελευταία παράκτια δάση στην Ελλάδα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Εκεί, οι θαλάσσιες χελώνες έφτιαξαν 1452 φωλιές το καλοκαίρι του 2013, και οι κατασκηνωτές από όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τους 2000. Σήμερα η πανίδα και η χλωρίδα του τόπου απειλείται από την ανέγερση 48 παραθεριστικών κατοικιών στο παράκτιο δάσος.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Event

‘ΕΛΑΙΑ’ (43’, 2013)
ένα ντοκιμαντέρ από τον Γιώργο Δελή.

www.yorgosdelis.com

*Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με αγγλικούς υπότιτλους

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση

Γιώργος Δελής
Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Το ‘Seek’ (2005,) είναι η πρώτη μικρού μήκους ταινία του ενώ η δεύτερη ‘Στιγμές Σκυλιά’ (2006), γυρίστηκε σε μια μόνο ημέρα και επιλέχθηκε αρχικά για να συμμετέχει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Ακολούθησαν δυο βιντεοκλίπ, το ένα με την συμμετοχή του Νεοϋορκέζου mc Freestyle. Αποφοίτησε από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Leeds (Leeds Metropolitan University – Northern Film School) όπου ειδικεύθηκε στη σκηνοθεσία και συγγραφή σεναρίου. Ξεκίνησε την πορεία του ως διευθυντής φωτογραφίας στο ντοκιμαντέρ ‘Street Art’ (2008) και συνεργάζεται με νέους διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ και παραγωγούς.
Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε φιλμ, ‘Floor 17’ (S16mm, 2008), αποσπά το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Φωτογραφίας (NFS Screenings 2008, Hyde Park Picture House) και οδηγεί στην επόμενη παραγωγή ‘Happiness Is’ (S16mm, 2009). Έχει ολοκληρώσει το πιλοτικό σενάριο μιας νεωτεριστικής ελληνικής σειράς και συγγράφει ένα αγγλόφωνο graphic novel.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: