Εικαστική performance του Dean Spunt των No Age στις 7 Ιουνίου στην Αθήνα

2a Dean SpuntΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ # 13: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια μοναδική εικαστική performance του Dean Spunt, μέλος του noise punk σχήματος No Age και εικαστικός καλλιτέχνης, θα ακολουθήσει πάρτυ με τον Lo-Fi και άλλους DJ, όλα με συνοδεία ρακής και μπύρας, στην ταράτσα της Kunsthalle Athena (Κεραμεικού 28, Κεραμεικός-Μεταξουργείο, Αθήνα), το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 20:30.

Ως μέρος της σειράς Πολιτικοί Λόγοι ο Dean Spunt θα παρουσιάσει μια οριακή δράση.
Καταστρέφοντας επιμελώς φορητά κασετόφωνα τα οποία βυθίζει σε γυάλινα δοχεία γεμάτα με πλαστικό χρώμα, ο Spunt προσεγγίζει τον ήχο ως ύλη αλλά και ως φάσμα, ενώ μέσα από την αλλοίωσή του συστήνει γλυπτικά ηχητικά «αντικείμενα». Αυτό που βλέπουμε (και κυρίως αυτό που ακούμε) είναι ο ήχος της αποσύνθεσης, μια αναπαραστατική προσέγγιση στον ίδιο τον ήχο: «καίγοντας» την πρωταρχική εγγραφή στη μαγνητοταινία, γινόμαστε μάρτυρες μιας άλλης εγγραφής, μιας καλλιτεχνικής χειρονομίας όπου μέσα στην πάλη των ίδιων των υλικών, αντιλαμβανόμαστε τη σχεδόν υλική διάσταση του ήχου, καθώς βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας το ίχνος του να εξαϋλώνεται.

2b Dean SpuntΟ Dean Allen Spunt είναι μουσικός και εικαστικός καλλιτέχνης από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του performance art punk σχήματος JEWS και του συγκροτήματος WIVES το 2000, ενώ εγκαινίασε την προσωπική του δισκογραφική εταιρεία Post Present Medium το 2001. Το 2006, μαζί με τον Randy Randall, δημιουργούν το μουσικό σχήμα/project No Age, με το οποίο περιοδεύουν ανά τον κόσμο μέχρι σήμερα, ενώ έχουν εμφανιστεί σε χώρους όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέα Υόρκης, το ICA στο Λονδίνο και το μουσείο Hammer στο Λος Άντζελες. Η προσωπική καλλιτεχνική πρακτική του Dean συνοψίζεται εσχάτως στην εμπλοκή του με τον ήχο ως υλικό και στην προσπάθεια ‘μεταστοιχείωσης’ του σε ένα γλυπτικό, φυσικό αντικείμενο. Ο Dean Spunt έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα το 2011 για να συνοδεύσει μουσικά με το duo του, Νο Age, το έργο του Doug Aitken, Black Mirror, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ. Το 2012, εμφανίστηκε στο ICA της Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α, ενώ το 2013 παρουσίασε το έργο του στην γκαλερί Public Fiction του Λος Άντζελες, στον φορέα δημόσια τέχνης LAND (Los Angeles Nomadic Division) και στην Performa 13 της Νέας Υόρκης.

* Οι Πολιτικοί Λόγοι 2014 τρέχουν παράλληλα με την έκθεση This is Not My Beautiful House (ίσως Αυτό Δεν Είναι το Όμορφό Μου Σπίτι):
Anastasia Ax, Κωστής Βελώνης, Απόστολος Γεωργίου και Σωκράτης Σωκράτους
Διάρκεια: 16 Μαΐου – 11 Σεπτεμβρίου, κλειστά τον Αύγουστο
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Πέμπτη, 18:30 – 21:00, Σάββατο 12:00 – 15:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: