déjà vu = ήδη ιδωμένο

Περί απαγόρευσης συναθροίσεωνΗ déjà vu απαγόρευση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής εξ αφορμής της Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο Μέγαρο στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το Α’ εξάμηνο του 2014
και η déjà vu (μερική) αυτοαναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησής μας
Ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ αποφασίζουν (sic) ότι:

η ομαλή εξέλιξη του προγράμματος της Συνόδου,
η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των παρισταμένων, και
ο κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής

δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν με άλλο ηπιότερο τρόπο από
απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας διαμαρτυρίας

από 06:00 μέχρι και 23:00 της Τρίτης 01 Απριλίου 2014 και από 06:00 μέχρι και 15:00 της Τετάρτης 02 Απριλίου 2014
στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς–λεωφόρους τάδε*

λόγω του σκοπού των εξαγγελθέντων συναθροίσεων αλλά και άλλων συναφών συναθροίσεων-πορειών που ενδεχομένως εξαγγελθούν, καθότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών τους και τις πληροφορίες των Υπηρεσιών μας, επιδιώκουν να εκφάσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της Συνόδου

και, ως εκ τούτου, είναι πιθανό πως άτομα από τους συγκεντρωμένους-πορευόμενους ή παρεισφρήσαντες σε αυτό το πλήθος θα επιχειρήσουν να προβούν σε επιθέσεις ή βίαιες ενέργειες κατά προσώπων και πραγμάτων ή να διαταράξουν το ομαλό της διεξαγωγής της Συνόδου με πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων και φθορών σε καταστήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες θα διώκονται.

Ενώ το ακόλουθο απόσπασμα περιέχεται σε προ 18αμήνου αναρτημένο κείμενό μας που φέρει την υπογραφή της Ρίτα Σκίτερ:

«Η προληπτική αυτή καταστολή της –νόμιμης- εξωτερίκευσης της οργής είναι μια καταφανής άρση, κατά περίπτωση, των πολιτικών δικαιωμάτων όλων μας που διαθέτει μάλιστα ένα πολύ συγκεκριμένο ιστορικό προηγούμενο. Το φάντασμα της απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων και των διαδηλώσεων που θα πλανάται πάνω από την πρωτεύουσα, κάνει ευδιάκριτη την αναλογία με τους καιρούς της βίαιης περιστολής κάθε πολιτικής ελευθερίας στη χώρα, και προειδοποιεί για την εξάντληση τέτοιων πρακτικών στο (προσεχές κινηματικό) μέλλον.

Εντωμεταξύ, ΓΣΕΕ και σωματεία που καλούν σε πορείες στο κέντρο, δεν αποσύρουν τα καλέσματα.

Οι λόγοι της απαγόρευσης των συναθροίσεων είναι, πέραν των άλλων, προκλητικοί. Η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας, δεν προκαλείται από το έλλογο ξέσπασμα της οργής των μισθωτών και των ανέργων. Συντελείται εδώ και μερικά χρόνια με τον πιο χυδαίο τρόπο: με την κατάργηση των ΣΣΕ, την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, τον εξαναγκασμό στην ανεργία, στην ανηλεή, άνιση φορολόγηση. Ενώ η δημόσια ασφάλεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά η στρατιωτική περιφρούρηση του χώρου και του χρόνου της ψήφισης των μέτρων που θεσμοθετούν τη φτώχεια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει: από προληπτικές προσαγωγές μέχρι τις πρόσφατες διαπομπεύσεις διαδηλωτών μετά βασανιστηρίων.»
*
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού – αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: