9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας στην Ταινιοθήκη

κατάλογος1Από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation της Αθήνας έχει σκοπό να μας κρατήσει το ενδιαφέρον με 96 μικρού μήκους ταινίες animation, 96 σπουδαστικές και 14 ελληνικές στο διαγωνιστικό τμήμα. Εκτός από το Σπουδαστικό και το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ταινίες από περισσότερες από 50 χώρες θα προβληθούν μέσα στις επτά ημέρες του φεστιβάλ.

Για πρώτη φορά φέτος θα προβληθούν με εληνικούς υπότιτλους δύο μεγάλου μήκους ταινίες animation ενώ θα υπάρχει πλήθος αφιερωμάτων με την Ιαπωνία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο από αυτά. Θα πραγματοποιηθεί έκθεση και προβολή σύντομων ταινιών animation που δημιούργησαν φοιτητές του Musashino Art University του Τόκυο, βασισμένα σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη αλλά και ταινίες animation από την Ιαπωνία, βασισμένες όλες στην τεχνική του CG animation.

Το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ παρουσιάζει ηχητικά ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, με παράλληλη προβολή έργων του Γιάννη Ψυχοπαίδη, ο Μιχάλης Αρφαράς,  ο οποίος χρόνια τώρα πειραματίζεται με το φιλμ και τις εικαστικές παρεμβάσεις του  παρουσιάζει και μιλά για τις ταινίες του ενώ συμπεριλαμβάνονται και προβολές επιλεγμένων ταινιών που έλαβαν μέρος στο International Motion Festival (IMF) της Λευκωσίας.

Ένα μέρος του προγράμματος εδώ:

Δύο μεγάλου μήκους ταινίες animation (με ελληνικούς υπότιτλους)
α. ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ, του Luiz Bolognesi, 75’, Βραζιλία 2012
Α’ Βραβείο Διεθνούς Φεστιβάλ Animation του Ανσύ.
Πέμπτη 13.3.2014, Ώρα 22:00

β. ΚUIBA 2, του Wang Chuan, 90’, Κίνα 2013
Τετάρτη 19.3.2014, Ώρα 22:00

7
Αφιέρωμα στον πειραματικό κινηματογράφο του Μιχάλη Αρφαρά
Κυριακή 16.3.2014, Ώρα 22:00
Θα προβληθεί το σύνολο των ταινιών του καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μιχάλη Αρφαρά, που πειραματίζεται χρόνια τώρα με το φιλμ και τις εικαστικές παρεμβάσεις του πάνω σε αυτό. Ο ίδιος ο δημιουργός θα παρουσιάσει τις ταινίες του και θα μιλήσει για αυτές.

International Motion Festival της Κύπρου
Σάββατο 15.3.2014, Ώρα 22:00
Προβολές επιλεγμένων ταινιών που έλαβαν μέρος στο International Motion Festival (IMF) της Λευκωσίας. Τις ταινίες, αλλά και το ίδιο το φεστιβάλ IMF, θα παρουσιάσει η Πρόεδρός του, Δήμητρα Εγγλεζάκου. Αναλυτικά για τα δύο προγράμματα:
– GO WITH THE FLOW (42 ταινίες)
– ANIMESH 2 (6 3D ταινίες animation)

Ο Κ. Π. Καβάφης στο Τόκυο
Πέμπτη 13 – Κυριακή 19.3.2014, Ώρες 18:00 – 24:00
Έκθεση και προβολή σύντομων ταινιών animation που δημιούργησαν φοιτητές του Musashino Art University του Τόκυο, βασισμένα σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, που επέλεξαν οι ίδιοι, στο πλαίσιο εργαστηριακής άσκησής τους τον Σεπτέμβριο 2013. Το project έγινε με πρωτοβουλία του Art/European Animation Center και με αφορμή το Έτος Καβάφη. Επικεφαλής του εργαστηρίου, καθηγητής Ντίνο Σάτο.
O επίσημος δικτυότοπος του project: http://tokyo.cavafy.eu/gr New window

images3

SHORT SHORTS FILM FESTIVAL & ASIA – Special selection
Δευτέρα 17.3.2014, Ώρα 22:00
Ένα πρόγραμμα ταινιών animation από την Ιαπωνία, βασισμένες όλες στην τεχνική του CG animation. Τις ταινίες επέλεξε η Miwako Kikuchi, Διευθύντρια προγραμματισμού, του Short Shorts Film Festival & Asia (http://www.shortshorts.org/ssff/index-en.php New window)

 Πανόραμα
Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, Ώρα 22.00

 Ηχητικά Ποιήματα / Ποιήματα
Τελετή Λήξης, Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, Ώρα 19:00
ηχητικά ποιήματα του «Ιστορικού» και «Ερωτικού» Κ. Π. Καβάφη, με παράλληλη προβολή έργων του Γιάννη Ψυχοπαίδη από τη συλλογή «Επάγγελμα ποιητής: Εικόνες πάνω στο πρόσωπο και την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη»

Δείτε το trailer του Αnimfest 2014

)

Περισσότερες πληροφορίες:

http://athensanimfest.eu/gr

και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 – Κεραμεικός, τηλ.: 210 3609695.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: