Τα BAFTAs στο διάστημα

tumblr_n0txi0k9I81rjzbrqo1_r1_500Σάρωσε τα βραβεία η ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν, Gravity (2013) (Γκράβιτι), στα Βραβεία Κινηματογράφου της Βρετανικής Ακαδημίας (BAFTA).
Η ταινία απέσπασε συνολικά 6 βραβεία: καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόνκαλύτερης βρετανικής ταινίας, καλύτερου ήχου, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερων οπτικών εφέ, καλύτερης μουσικής επένδυσης.

Το 12 Χρόνια Σκλάβος (2013)του Στιβ ΜακΚουήν, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας και Ά ανδρικού ρόλου για τον Bρετανό πρωταγωνιστή Τσιούετελ Έτζιοφορ.
Το βραβείο Ά γυναικείου ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ, για την ταινία του Γούντι Άλεν Θλιμμένη Τζάσμιν (2013) . Το βραβείο της η ηθοποιός αφιέρωσε στο “εμβληματικό ταλέντο” του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν που έφυγε από τη ζωή αυτό το μήνα.

Βραβεία απέσπασαν επίσης το Philomena (2013), Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (2013) και ο Οδηγός Διαπλοκής (2013) (American Hustle). Δείτε αναλυτικά τις βραβευμένες ταινίες και τις υποψηφιότητες για τα BAFTAs στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Κινηματογράφου της Βρετανικής Ακαδημίας 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: