Καταδίκη για τον Φίλιππο Λοΐζο

PastitsiosΣε  10 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο Φίλιππος Λοΐζος κατηγορούμενος για καθύβριση θρησκεύματος. Ο Λοΐζος διατηρούσε blog, στο οποίο σατίριζε το Χριστιανισμό και τις ιδεοληψίες του, με αδυναμία στην, σχεδόν αγιοποιημένη από τους πιστούς, μορφή του γέροντα Παΐσιου.

Αν η έφεση του Λοϊζου δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, πιθανόν θα βρισκόταν αυτή τη στιγμή σε γειτονικό κελί με το ναζιστή Χρήστο Παππά, βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ο τελευταίος με θρησκευτική ευλάβεια και ευθιξία, εκκίνησε τη δίωξη του Λοΐζου, ύστερα από ερώτηση του στη βουλή, στην οποία απεγνωσμένα κατήγγειλε την ανοχή της ελληνικής πολιτείας (στην ελεύθερη έκφραση) στην βλασφημία αυτή.

Με την καταδίκη του Λοΐζου η ελληνική δικαιοσύνη δεν επικυρώνει τη χυδαιότητα, την αδικία, την εξάρτηση της από το πιο επικίνδυνο και αντικοινωνικό δείγμα της ελληνικής κοινωνίας, το ποίμνιο και τους μέντορες του. Επισφραγίζει την ηλιθιότητα, την πλήρη ασοβαρότητα και αποδομεί η ίδια με τον πιο εύστοχο τρόπο το έργο της. Όταν εκφέρεται η φράση “Ο Γέροντας Παστίτσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση”, δεν μπορεί πια κανείς να ονειρεύεται αστικά συνταγματικά δικαιώματα χωρίς να γελά υστερικά.

Και δυο αφιερώσεις για να σας μπει με ομόνοια και ειρήνη η σαρακοστή. Βοήθεια μας:

“Τώρα δεν υπάρχουν ούτε στο σχολείο τιμωρίες ούτε στο στρατό καψόνια. Γι’ αυτό οι νέοι παιδεύουν τους γονείς και το έθνος”

“Η γυναίκα του Μακρυγιάννη γκρίνιαζε και της έδινε κανα μπάτσο. Σήμερα στις γυναίκες επειδή εργάζονται και ψηφίζουν μπήκε ένα αρρωστημένο πνεύμα και νομίζουν ότι έιναι ίσες με τους άνδρες. Παλιά το να αντιμιλήσει η γυναίκα στο άντρα το θεωρούσαν πολύ βαρύ. Τώρα μπήκε ένα αλήτικο πνεύμα. Τότε τι όμορφα που ήταν.”

Γέροντας Παΐσιος, Οικογενειακή Ζωή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: