Απαλλακτικό βούλευμα για τον Σπύρο Στρατούλη!

str-2Μετά από 61 ημέρες απεργίας πείνας, μετά από κρατικές και δικαστικές παλινωδίες και καθυστερήσεις, που μόνο σκοπό είχαν την κάμψη του φρονήματος ενός ανθρώπου που αγωνίζεται με διακύβευμα την ίδια του τη ζωή, για τα στοιχειώδη δικαιώματα του (όσα και αν είναι αυτά σε συνθήκη εγκλεισμού), εκδόθηκε επιτέλους το βούλευμα που απαλλάσσει τον Σπύρο Στρατούλη, από τις κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση “Στέκια Θεσσαλονίκης”. Ως εκ τούτου πλέον μπορεί να παίρνει κανονικά τις άδειες που δικαιούται μέχρι την τελική αποφυλάκιση του.

Μεταφέρουμε από το mpalothia.com:

“Εκδόθηκε επιτέλους το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο απαλλάσσει τον Σπύρο  Στρατούλη, αλλά και τους υπόλοιπους 59 κατηγορούμενους για την πολιτική υπόθεση “Στέκια Θεσσαλονίκης”  από τις κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την υπόθεση. Παρέμειναν μόνο οι κατηγορίες για πλημμελήματα.

Αυτό σημαίνει ότι  ο Σπύρος Στρατούλης δικαιούται να του επαναχορηγηθούν οι άδειες εξόδου, που του είχαν απαγορεύσει επειδή εκκρεμούσε η δίκη για την υπόθεση.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική νίκη που δικαιώνει τον ίδιο αλλά και το κίνημα  αλληλεγγύης που τον στήριξε.

Ο  αγώνας που έδωσε ο Σπύρος Στρατούλης μέσω της έσχατης λύσης που μπορεί να επιλέξει ένα κρατούμενος, της απεργίας πείνας, ήταν ένας αγώνας όχι μόνο για να απαλλαχθεί από τις κακουργηματικές κατηγορίες και να ξαναπάρει τις άδειες του αλλά και για να υποστηρίξει έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, αυτό των αδειών εξόδου, που έχουν διεκδικήσει και κερδίσει οι κρατούμενοι εδώ και 25 χρόνια και που προσφάτως αμφισβητήθηκε από την κυβέρνηση και απειλείται με κατάργηση.

Να θυμίσουμε ότι ο Σπύρος Στρατούλης σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου 2014 όταν ανακοινώθηκε ότι έγινε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλειμμελειοδικών, δηλαδή μετά από 61 ημέρες απεργία πείνας.

γράφει η filistina  http://omniatv.com/”

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: