Διαδήλωση, Σάββατο 11/1, πλ. Αμερικής, 12.00 πμ., ενάντια στα κρατικά πογκρόμ του ξένιου δία

poreia11.01.14arab-elΣε ταλαιπωρημένες αλλά και ζωντανές γειτονιές θα κινηθούν το πρωί το Σαββάτου, 11/1, όσοι και όσες δεν επιθυμούν να διαχωρίζονται από το χρώμα, τη φυλή και το έθνος. Εξουσιαστικά κατασκευάσματα που απλά διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους. Βγαλμένο από το πιο νοσηρό νου, ένα στρατόπεδο συγκέντρωση στέκει εκεί και περιμένει πρώτα τους μετανάστες, μετά τους διαφορετικούς, μετά όλους.

ακολουθεί το κείμενο προπαγάνδισης της αυριανής πορείας.

“Από τον έβρο ως τα πατήσια και την κυψέλη και από τα αστυνομικά τμήματα ως την αμυγδαλέζα και τη μανωλάδα: σύνορα εθνικά, σύνορα εμφανή ή αόρατα στο χάρτη, που εκτείνονται μέχρι το κέντρο των πόλεων. Σύνορα που αποτυπώνουν τη γεωγραφία ενός καθημερινού πολέμου ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Φιλοξενία και δικαιοσύνη, “ξένιος ζευς” και “θέτις”, κυνικές ονομασίες για τη στρατιωτική διαχείριση μεταναστών, τοξικοεξαρτημένων, οροθετικών, άστεγων.

Φασιστικά πογκρόμ αποκλεισμού, εγκλεισμού, πειθάρχησης. Διαρκείς αστυνομικοί έλεγχοι που φυλακίζουν τους μετανάστες είτε μέσα στα ίδια τους τα σπίτια είτε σε κέντρα κράτησης.

Αντιμετωπίζουμε εχθρικά όσους και όσες εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν ‘ντόπιους’ και μετανάστες, αναπαράγουν την ξενοφοβία, ανέχονται ή επικροτούν τη ρατσιστική βία. Είμαστε στο πλευρό των μεταναστών και μεταναστριών με τους οποίους και τις οποίες μοιραζόμαστε τις ίδιες γειτονιές, τις ίδιες πλατείες. Έχουμε απέναντί μας τους ίδιους μπάτσους, τους ίδιους φασίστες, το ίδιο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που χρόνια τώρα οργανώνει την υποτίμηση της ζωής και της εργασίας όλων μας. Μέσα από κοινότητες αγώνα κι αλληλεγγύης αντιμετωπίζουμε τη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της αθήνας
από τις γειτονιές αγ. νικόλας, κυψέλη, πατήσια
αντιφασιστική δράση κυψέλης πατησίων
συνέλευση no lager”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: