(review) Orange Goblin, Stonebringer @ An club (14/11)

orange3_editΞεπερνώντας αρρώστιες, γρίπες, μύξες και λοιπά αντισυναυλιακά πράγματα που μας ταλαιπώρησαν κατηφορίσαμε για το γνωστό «καταγώγι» των Εξαρχείων με μία ανυπομονησία που μόνο μπαντάρες σας τους Orange Goblin μπορούν να προκαλέσουν. Και ας τους είδαμε και πέρυσι. Και ας τους ξαναβλέπαμε και σε δύο εβδομάδες. Εύκολα μπορούμε να μιλήσουμε για συναυλιακό χάι λάιτ γιατί πολύ απλά οι τύποι ξέρουν πώς να δώσουν ένα φαν ροκ εν ρολ σόου.

Με βρετανική ακρίβεια οι νέοπες (ηλικιακά) Stonebringer ανέβηκαν στη σκηνή του An δίνοντας ένα σόου που μπορεί να μνημονευθεί για τρία πράγματα.  Αφενός τα παιδιά είχαν τόση πολύ όρεξη και ενέργεια που ακόμα και αν δεν γούσταρες στο φουλ τη μουσική τους (είσαι κουφός και άνιωθος σε αυτή την περίπτωση) σίγουρα θα σε συνέπαιρνε η ορμή και η όρεξη τους για την μουσική τους. Η μουσική αυτή καθεαυτή έχει πολλά ευαγγέλια του σύγχρονου ήχου, από Down και Metallica μέχρι κλασικό hardcore east cost φάση. Αν πάντως τους έβλεπες αισθητικά θα έλεγες ότι μάλλον θα ακούσεις κάτι κοντά στους Clutch αλλά οι Stonebringer στηρίζονται στο hardcore groove και τα beatdown τους γκρεμίζουν τείχη. Τα μούσια και τα καρό πουκάμισα δεν είναι αποκλειστικότητα των hipster. Χρόνια τώρα, working class heroes, αλλά και μουσικοί του metal τα λανσάρουν. Και οι Stonebringer το κάνουν καλά. Ειδικά στα «ούγκα-μπούγκα» beatdown (κλασικός μουσικός όρος) τους καταλαβαίνεις ότι τύποι με τέτοια εμφάνιση ξέρουν να το κάνουν καλά. Γι’ αυτό ίσως και αν επικεντρωθούν σε αυτά τα beatdown και τις (εμφανέστατες) Machine Head επιρροές τους θα μιλάμε περισσότεροι για αυτούς.To τελευταίο στοιχείο που μας άφησαν και χαρήκαμε πάρα πολύ είναι οι ομοιότητες με μία πραγματικά αδικοχαμένη μπάντα, τους Only Living Witness.  Μπορεί τα παιδιά να μην τους έχουν καν ακουστά αλλά το vibe που σου μετέδιδαν είναι ακριβώς αυτό των ONW. Εξαιρετικοί και μόλις μπήκαν στη λίστα μας.

Μετά τα πράγματα δεν χρειάζονται λεκτικές φιοριτούρες για να περιγράψουν το ροκ εν ρολ πάρτυ που κάθε λαιβ των γιγάντων Orange Goblin είναι.  Οι Άγγλοι είναι κλασική περίπτωση μπάντας (όπως οι προαναφερθέντες Clutch, οι «δικοί μας» 1000Mods και Planet of Zeus και ελάχιστοι ακόμα) που ξέρεις από πριν πως αυτό που θα βιώσεις θα είναι ντε φάκτο από ένα επίπεδο και πάνω. Μπορεί στα σημεία η εμφάνιση τους να έχανε σε σχέση με την περσινή αλλά χωρίς να αφορά τη μπάντα αυτό αλλά τη σύσταση του κοινού. Οι ηλικιακές αποκλίσεις ήταν χαοτικές αφού μπορούσες να δεις 50αρηδες καράφλες να γουστάρουν το ίδιο δίπλα με 16χρονα πιτσιρίκια τα οποία είχαν καταλάβει και το μεγαλύτερο μέρος του πιτ. Οι Goblin μας έδωσαν ένα στιβαρότατο σόου που έκανε περατζάδα  από όλα τα άλμπουμ τους με απόλυτα highlights τα «Aquatic Fanatic» και «Red Tide Rising» όπου έγινε ένα χαμός. Άμα είσαι τεράστια μπάντα δεν σταματάς να παίζεις ακόμα και αν χαλάσει ο ενισχυτής της μίας σου κιθάρας δύο φορές.

support4_edit support2_edit support1_editorange5_edit orange4_edit orange2_edit orange1_editΚείμενο: Αρης/Γαβριήλ

Φωτογραφίες: Αλέξης Λάιος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: