ντοκιμαντέρ “Ruins” στα… βόρεια

36344ca48475f863c1fe44d1c1cfab3f_XL

Η ποινικοποίηση της οροθετικότητας, το κυνήγι μαγισσών της Δημοκρατίας απέναντι σε εξαθλιωμένους ανθρώπους είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το που μπορεί να φτάσει ένα καθεστώς που βασίζεται στον φόβο, την διαπόμπευση και τους αποκλεισμούς. Το ντοκιμαντέρ “Ruins” μετά από εκτεταμένες προβολές πανελλαδικά (που θα συνεχιστούν) κάνει μία στάση σήμερα Παρασκευή 15/11, στο Θέατρο Διθύραμβος (Γαρδέλη & Λητούς 6 Πλατεία Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι). Την διοργάνωση της προβολής και της συζήτησης που θα ακολουθήσει έχει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στα Βόρεια
(http://antifavoreia.espivblogs.net/)

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της ίδιας της συνέλευσης για την προβολή και το ευρύτερο κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο:

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία στα βόρεια είναι μια συνέλευση που βρίσκεται και κινητοποιείται εδώ κι ένα χρόνο στο Μαρούσι και ευρύτερα στις βόρειες γειτονιές της Αθήνας. Εργαζόμενοι και άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες, κουβεντιάζουμε και συναποφασίζουμε, μέσα από  οριζόντιες διαδικασίες για την κοινωνία που επιζητούμε. Όλοι μαζί συλλογικά αντιστεκόμαστε καθημερινά σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και κάθε είδους φασίζουσα συμπεριφορά. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για μια εξουσία με ανθρώπινο πρόσωπο. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και πραγματικής ελευθερίας. Οργανώνουμε εκδηλώσεις, προβολές, συζητήσεις, μοιράσματα κειμένων σε σχολεία και γειτονιές της πόλης που προπαγανδίζουν τον αντιφασισμό σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας που μας περιβάλλει.  Βρισκόμαστε και συζητάμε κάθε Σάββατο στη Κατάληψη Κουβέλου (οδός, αριθμός) στις 18:30μμ και  η διαδικασία είναι ανοιχτή για όποια/ον θέλει να συμμετάσχει.

Το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία Φύσσα είδαμε να αναπτύσσεται ένας (μιντιακός) κρατικός αντιφασισμός. Ξαφνικά γίναμε όλοι αντιφασίστες. Είναι όμως έτσι; Ο φασισμός ξεκινάει και τελειώνει στη Χ.Α.; Αν απαντήσουμε καταφατικά ξεχνάμε τι έχει προηγηθεί πριν από την έλευση της χ.α. στο προσκήνιο στις εκλογές του ’12. Ξεχνάμε την άνοδο του ΛΑΟΣ, τους μετανάστες της Υπατίας, τους φράχτες στον Έβρο, τα πογκρομ στο κέντρο της Αθήνας, τις επιχειρήσεις «Σκούπα», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – κολαστήρια, τις κάθε είδους «υγειονομικές βόμβες». Μια από αυτές -υποτίθεται- ήταν και η περίπτωση με τις οροθετικές πόρνες. Μια σκευωρία που στήθηκε προεκλογικά, πάνω σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες όπως οι τοξικοεξαρτημένοι και οι πόρνες για να πιστοποιήσουν την άνοδο της ακροδεξιάς ατζέντας, τη δύναμη του ισχυρού απέναντι στον ανίσχυρο και να χαϊδέψει παράλληλα τα αυτιά των ελλήνων πορνοπελατών. Μια περίπτωση που πιστοποιεί τον κοινωνικό εκφασισμό που βρίσκεται γύρω μας και πρέπει να αντιπαλεύουμε συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν αποφασίσαμε να προβάλουμε το ντοκιμαντέρ RUINS που δείχνει πρόδηλα πως στήθηκε, με τη βοήθεια των μίντια, μια ανύπαρκτη απειλή για να εξασφαλιστεί αφενός η επανεκλογή των πολιτικών που τη δημιούργησαν, αφετέρου η εξοικείωση με μια ναζιστική ρητορική που τα αποτελέσματά της είναι ορατά πλέον και στον πιο αδαή με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: