Μεταξοτυπία από το χέρι του θεού

MW3B6660webtoxeritoytheoy Κάπως έτσι ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των σεμιναρίων μεταξοτυπίας PIY Seminars.

Ποιος θα περίμενε ότι ο Μαραντόνα με “το χέρι του θεού”, ο πόλεμος των Φώκλαντ και η μεταξοτυπία θα ενώνονταν αρμονικά; Και όμως, η ομάδα Golpeavisa, από το Μεξικό τα κατάφερε. Έφτιαξε μια αφίσα, για το πολιτιστικό περιοδικό Lee+ Gandhi (twitter.com/revistaLeemas) και ένωσε μερικά φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα: το μουντιάλ του ’86 με το γκολ του Μαραντόνα στον τελικό με την Αγγλία και τον πόλεμο των Φώκλαντ.

Τυχαία η επιλογή της αφίσας από τον Tind ή όχι; Προσωπικά πιστεύω ότι όχι. Γιατί εκτός από το να παρουσιάσει ένα ωραίο έργο μεταξοτυπίας, ο tind, ήθελε να μας πει και κάτι περισσότερο. Μην είστε κουμπωμένοι. Μιλήστε μεταξύ σας. Γνωριστείτε.

Κάτι που είναι αγωνία και των Silk Bastards και του Αντώνη Δακτυλίδη. Όλοι οι διοργανωτές, πέρα από το να μας μυήσουν στην τέχνη της μεταξοτυπίας, θέλουν να μας μάθουν ταυτόχρονα να μοιραζόμαστε. Ιδέες, απόψεις, τρόπο δουλειάς, εμπειρίες, οτιδήποτε.

Πράγμα που αποδεικνύεται και από την ομιλία του Tind, την πρώτη μέρα των σεμιναρίων, όπου μας παρουσίασε το Touch Board. Μια προσπάθεια ανθρώπων με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενά, τα οποία όταν συνδυαστούν δίνουν ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα.

Σάββατο πρωί λοιπόν, 09.11.2013, και η δεύτερη μέρα ξεκινά. Ο Tind μας παρουσιάζει δουλειές δικές του, αλλά και άλλων δημιουργών σε χαρτί, οι Silk Bastards μοιράζονται τις εμπειρίες τους  για την μεταξοτυπία σε ύφασμα, ενώ ο Αντώνης αναλαμβάνει τις “ακαδημαϊκές” πληροφορίες για την μεταξοτυπία.

Και κάπου εκεί γίνεται πράξη, ο ουσιαστικός σκοπός των σεμιναρίων: Αλληλεπίδραση. Μεταξοτυπία στο σώμα μεταξύ των συμμετεχόντων και των διοργανωτών. Σκηνές που θυμίζουν νηπιαγωγείο και επιστροφή στην αίθουσα μετά το διάλειμμα για να παίξουμε με τα χρώματα.

Γιατί ουσιαστικός σκοπός; Γιατί πάνω απ’ όλα η μεταξοτυπία είναι πειραματισμός.

Κείμενο: Άρης

Φωτογραφίες: bigalejandro

Tind και το χέρι του θεού

MW3B6660web

Αντώνης και οι Silk Bastards, Νίκος, Χρήστος και Παύλος

MW3B6791web

Silk Bastards on paper part I

MW3B6772wevb

Silk Bastards on paper part II

MW3B6769web

Μεταξοτυπία στο σώμα λήψη 1

MW3B6748web

Μεταξοτυπία στο σώμα λήψη 2

MW3B6758web

Μεταξοτυπία στο σώμα λήψη 3

MW3B6763web

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: