Το θέατρο “Εμπρός” ξανά αντιμέτωπο με την κρατική καταστολή -Φεστιβαλ αυτοοργανωμένης θεατρικής έκφρασης: να είμαστε όλοι εκεί!

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, την ώρα της πρόβας τους στο θέατρο Εμπρός, δύο άτομα τα οποία θα περάσουν από τη διαδικασία του αυτόφωρου. Οι κατηγορίες αφορούν στην παραβίαση σφραγίδων και στη διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς έχει υποβληθεί μήνυση του ΤΑΙΠΕΔ κατά αγνώστου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη, δυνάμεις της αστυνομίας με υπαλλήλους του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησαν στο σφράγισμα του χώρου του ΕΜΠΡΟΣ.

Το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ –όπως έχει συμβεί και με άλλους κατειλημμένους χώρους- εκφράστηκε δύο χρόνια μετά τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο ιστορικό κτίριο από θεατρικές ομάδες, αντιεραρχικών και αντιεμπορευματικών δομών, με πρακτική και λόγο καθ΄όλα αντίθετο στα σχέδια στυγνής, κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης του κτιρίου και της γύρω περιοχής. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις κανένα «ενδιαφέρον» περί “αποκατάστασης” τέτοιων χώρων, δεν θα είχε εκφραστεί. Με πρόσχημα την ανάδειξη του κτιρίου, το σφράγισαν σκοπεύοντας στη φίμωση οποιουδήποτε κοινωνικού υποκειμένου αντιστέκεται με αξιοπρέπεια και συνδημιουργεί μέσα σε ελεύθερους, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Το Εμπρός συνέχισε να λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη, αφού πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη. Σήμερα, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο με την κρατική καταστολή. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο χώρο, αλλά οποιονδήποτε αντι-μιλά.

Στην ανακοίνωση του «Εμπρός» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πέρα από τη στήριξη στα δύο αυτά παιδιά, χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, τη στήριξη και την ενεργή παρουσία όλων μας ο χώρος του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός”.

Απόψε λοιπόν, στις 9.00 μ.μ., ξεκινάει το 5ήμερο Φεστιβάλ Αυτοοργανωμένης Θεατρικής έκφρασης, με ελεύθερη είσοδο. Ας είμαστε όλοι εκεί.

 Image

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

(θέατρο Εμπρός) Τσιριτσάντσουλες: “Πέρσες” του Αισχύλου.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013
(θέατρο Εμπρός) Buffonata: “Εχθροί εξ αίματος” του Αρκά

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013
(θέατρο Εμπρός) Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος: “Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού και μερικών άλλων ανατρεπτικών” του Ντάριο Φο.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013
(θέατρο Εμπρός) Facta Non Verba: “Η ανάκριση” του Πέτερ Βάις.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013
(Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, πλατεία Αμερικής) Θεατρικός κύκλος Ανάπλους: “Το δώρο” και γιορτή μετά μεζέδων και μουσικής

Διοργάνωση: Θεατρικές ομάδες Ανάπλους, Facta Non Verba, Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος, Buffonata και Τσιριτσάντσουλες

Πληροφορίες:
Θέατρο Εμπρός, Ψυρρή, Ρήγα Παλαμήδου 2
Τηλ: 2103238990
Ώρα έναρξης όλων των παράστασεων: 21.00
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις παραστάσεις

Ξ.Π.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: