Ένα ακόμα ανέκδοτο

Σοβαρά τώρα, Σοβαρά μιλάτε;

Αυτό είναι το άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το οποίο αφορά στις προϋποθέσεις προσωρινής κράτησης:

“Προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί αντί για περιοριστικούς όρουςεάν αιτιολογημένα κριθεί ότι οι τελευταίοι δεν επαρκούνεφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού, μόνο αν ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής, εφόσον από τη συνδρομή των παραπάνω στοιχείων προκύπτει σκοπός φυγής ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό, όπως προκύπτει από προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες του για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.Εάν η αποδιδόμενη στον κατηγορούμενο πράξη απειλείται στο νόμο με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη, προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί και όταν με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Μόνο η κατά το νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αιτιολογημένα κρίνεται ότι δεν επαρκούν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί να επιβληθεί προσωρινή κράτηση και για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, αν προκύπτει σκοπός φυγής του κατηγορουμένου, με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας παραγράφου. Στην περίπτωση αυτή, το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι διάρκειας έως έξι μηνών.”[282§3 ΚΠΔ]

Όλο αυτό που στήθηκε εδώ και 6 ημέρες δεν είναι παρά ένα κακό θέαμα. Είναι κάτι σαν το ciao antenna που όλοι το έβλεπαν και τώρα αντέχουν να παρακολουθήσουν την επανάληψη, μόνο αν την αντιμετωπίσουν σαν cult διασκέδαση.

Εξυπηρετεί την εμπέδωση των δύο άκρων, εξυπηρετεί την εξιλέωση σας ως αγνών δημοκρατών, εξυπηρετεί την συσπείρωση εκείνων που είχαν στρέψει το κεφάλι υπερβολικά δεξιά, πίσω στα μαντριά τους.

Παρόλα αυτά αυτό το τσίρκο ήταν ανακουφιστικό. Έστω και με γελοία βανάκια, κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής, δεμένες δικογραφίες (ήμαρτον), και με δικονομικές ακροβασίες, κάμφθηκε το επιχείρημα: “ε δεν ήξερα πως είναι και δολοφόνοι…”.

Σήμερα το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις οι Παναγιώταρος, Κασιδιάρης, Μίχος.

Σοβαρά τώρα;

Δηλαδή ένας τραμπούκος, που σπέρνει απειλές γύρω του μόνιμα, τις πραγματώνει μπροστά σε κάμερα, χρειάζεται κάποιον άλλο να τον κρατάει μην σκοτώσει κανένα στο πέρασμα του, συνδέεται με μπράβους της νύχτας και μια ναζιστική οργάνωση πληρωμένων δολοφόνων, δεν σας φαίνεται καν ύποπτος φυγής;

Τα τελευταία χρόνια η προσωρινή κράτηση είναι μια μεγάλη γελοιότητα το ξέραμε και αυτό. Το μόνο που αποδεικνύει είναι την προειλημμένη απόφαση ή έστω διάθεση της δικαιοσύνης απέναντι στον κατηγορούμενο.

Δεν θέλω να σκεφτώ τι δείχνει αυτή η απόφαση.

Καθώς αν αληθεύει το ένστικτο μου, μόλις έχουμε Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατηγορούμενοι που ενδεικτικά κρατήθηκαν προσωρινά, με εφαρμογή του παραπάνω άρθρου του ΚΠΔ τα τελευταία χρόνια: Τσοχατζόπουλος,  Σταμάτη, Σειρηνίδης, οροθετικές γυναίκες, Αντωνίου. Όλες αυτές οι προφυλακίσεις γελοιοποιούν κάθε έννοια ουσιαστικής δικαιοσύνης και αποθεώνουν τη σκοπιμότητα όπως και αν λέγεται αυτή, κάθαρση της αστικής δημοκρταίας σας, επίδειξη άμεμπτης πολιτική δράσης, μηδενική ανοχή στην τρομοκρατία, καθαρή υγιής Ελλάδα, επίδειξη δύναμης σε χώρους που παράγουν έναν άλλο πολιτικό λόγο βαθειά ριζοσπαστικό.

Αμέσως μετά την αποφυλάκιση των ναζιστών ο Κασιδιάρης κλώτσησε θεαματικά από πίσω έναν φωτογράφο και έδωσε καρπαζιά σε έναν οπερατέρ στο προαύλιο της Ευελπίδων.

Εις υγείαν…

Α.Π.

Advertisements
1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: