Δύο κουβέντες και από εμάς για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από μαχαίρι φασίστα


weΤα ξημερώματα της Τετάρτης 18/09, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι ύστερα από συμπλοκή με ομάδα νεοναζί – μελών της Χρυσής Αυγής, που του είχαν στήσει ενέδρα.

Ο Φύσσας διαπληκτίστηκε πριν τη συμπλοκή, σε καφετέρια της περιοχής με παρέα Χρυσαυγιτών. Μετά την αποχώρηση του από το κατάστημα, αυτός, η σύντροφός του και ένα ακόμα ζευγάρι δέχτηκαν επίθεση από περίπου 30 άτομα τα οποία είχαν προφανώς κληθεί για ενισχύσεις. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, Γιώργος Ρουπακιάς, φαίνεται να δολοφόνησε το Φύσσα εν ψυχρώ.

Ο Φύσσας δραστήριος αντιφασίστας και μουσικός, φαίνεται να γνώριζε τους Χρυσαυγίτες με τους οποίους λογόφερε  πριν τη δολοφονία, εκφράζοντας τους την αποστροφή του.

Ύστερα από τις πολύωρες κορώνες του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, περί μη συσχέτισης του Ρουπακιά με τους κύκλους του, αποκαλύφθηκε οργανωμένο σχέδιο στελεχών της Χρυσής Αυγής και της συζύγου του καθ’ ομολογίαν δράστη να συγκαλυφθούν οι σχέσεις του τελευταίου με το κόμμα: Αμέσως μετά τη δολοφονία η σύζυγος του Ρουπακιά κλήθηκε να εξαφανίσει destroy-fascism2από την κατοικία τους αντικείμενα με διακριτικά της Χρυσής Αυγής και οτιδήποτε άλλο ήταν δηλωτικό της σχέσης του με τους φασίστες.

Εκδηλώσεις οργής, συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η πορεία στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/09, καταστάλθηκε  από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ύστερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – δυστυχώς ύστερα από αυτή – η Χρυσή Αυγή σημειώνεται στην Ελλάδα ως μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων. Οι νεοναζί φασίστες, στελέχη της ομάδας αυτής, δοκιμάζουν κοινωνιοπαθή πειράματα πάνω σε σώματα και σκοτώνουν εν ψυχρώ. Από την Τετάρτη 18/09, όποιος υποστηρίζει με τον οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και με απερίσκεπτη αντιδραστικότητα, ψηφίζει ή ψήφιζε τη Χρυσή Αυγή, είναι συνένοχος, σε κάθε συλλογικό έγκλημα που διαπράττεται από τους νεοναζί.

Είναι η έσχατη στιγμή και πάντως σίγουρα καθυστερημένη για κάθε υποκείμενο να κατανοήσει το έγκλημα που διαπράττει, εκφέροντας την πιο ανόητη ατάκα υπέρ των φασιστών. Οι προειδοποιήσεις, από ότι μπορεί να προσδιοριστεί στην Ελλάδα ως αντιφασιστικό μέτωπο, δεν ήταν θεωρίες συνωμοσίας αριστερής ή αναρχικής έμπνευσης.

*Η Σ.Ο. του freequency δηλώνει έμπρακτα και με το λόγο της τη θέση της στο πλευρό αυτού του αντιφασιστικού μετώπου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: