Να τι δεν θα παίξει στα ελληνικά fm: μουσικές συλλογές αλληλεγγύης για τον Κώστα Σακκά

Οι Benefit Compilations είναι ένας αρκετά διαδεδομένος κινηματικός τρόπος που ακολουθείται στο εξωτερικό για την οικονομική στήριξη αγωνιστών και εγχειρημάτων. Είναι πολυποίκιλες μουσικές συλλογές με γνωστά ή “άγνωστα” diy/underground συγκροτήματα που παραχωρούν τραγουδιά τους χωρίς να αξιώνουν προβολή και μερίδιο από τις πωλήσεις. Είναι ένας τρόπος να αντιληφθούμε τη μουσική, και την τέχνη κατ’ επέκταση, σαν όπλο ενάντια στην καταστολή και την καταπίεση.

Η Pumpkin Records, μία diy δισκογραφική από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, κυκλοφόρησε μες στον Ιούλιο δύο Benefit Compilations τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την κάλυψη της χρηματικής εγγύησης του Κώστα Σακκά. Στις συλλογές συμμετέχουν, λιγότερο ή περισσότερο γνωστά, συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι δικοί μας Anfo με το εξαιρετικό και ακυκλοφόρητο τραγούδι “Class War”.

Επιπλέον, στις 20 Ιουλίου η Pumpkin Records διοργάνωσε συναυλία και λοταρία στο Μάντσεστερ με γενική είδοσο 3 λίρες και όλα τα έσοδα να πηγαίνουν και πάλι για την αποπληρωμή της εγγύησης. Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό το γεγονός: https://www.facebook.com/events/361824547257166.

Και τις δύο μουσικές συλλογές. καθώς και άλλες δουλειές τις εταιρείας, μπορείτε να τις ακούσετε online στο bandcamp.

A Benefit Compilation In Love And Solidarity With Kostas Sakkas Vol. 1

A Benefit Compilation In Love And Solidarity With Kostas Sakkas Vol. 2

Όποιος θέλει να τις αγοράσει και να συμβάλλει στα έξοδα της απαράδεκτα και εκδικητικά υψηλής εγγύησης, μπορεί να έρθει σε επαφή με την εταιρεία μέσω e-mail. Καλό το online άκουσμα, αλλά δεν συγκρίνεται με τη προσμονή του ταχυδρομικού δέματος και τη μυρωδιά του φρεσκοανοιγμένου cd!

Io Kon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: