Απεργία πείνας στις φυλακές της Καλιφόρνια

hunger_strikersΣε απεργία πείνας βρίσκονται για 4η συνεχή ημέρα τουλάχιστον 29.000 κρατούμενοι στις φυλακές της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης και τους «κανόνες» των αμερικανικών φυλακών. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στην απεργία πείνας συμμετέχουν κρατούμενοι από τα 2/3 των 33 φυλακών της πολιτείας και των τεσσάρων ιδιωτικών φυλακών που βρίσκονται εκτός των ορίων της.

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες και το βασανιστήριο της απομόνωσης στο οποίο υποβάλλονται. Στην Καλιφόρνια υπολογίζεται ότι 12.000 άνθρωποι κρατούνται σε συνθήκες απομόνωσης, εκ των οποίων οι 3.000 ισόβια. Τα κελιά δεν έχουν παράθυρα και καμία πρόσβαση σε καθαρό αέρα και το φως του ήλιου.

Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν βασανιστήριο τον εγκλεισμό κρατουμένου στην απομόνωση για πάνω από 15 ημέρες. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν κρατούμενοι που βρίσκονται στην απομόνωση για διάστημα από 10 έως και 40 χρόνια.

Τον Μάιο του 2011 η πολιτεία της Καλιφόρνια διατάχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο να μειώσει τον πληθυσμό των φυλακών της κατά 10.000 φέτος, σημειώνοντας ότι ο συνωστισμός και οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε αυτές παραβιάζουν το αμερικανικό Σύνταγμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα των κρατουμένων εδώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: