Όταν οι πομποί πέφτουν, οι δέκτες οφείλουν να σηκωθούν! (Το Κλείσιμο της ΕΡΤ – ενημέρωση)

_DSC2732Σήμερα (11 Ιουνίου 2013) το μεσημέρι δόθηκε εντολή από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει η Ελληνική Ραδιοτηλεόραση. Το σήμα κόβεται στις 23:15 και 2.656 εργαζομένων χάνουν την δουλειά τους! (Συγκεκριμένα, άνδρες των ΜΑΤ είχαν ήδη κατεβάσει -στον Υμηττό και πολλές περιοχές της Ελλάδας- τους πομπούς αναμετάδοσης του σήματος.)
Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένος αυτή τη στιγμή (01:45) στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, φτάνοντας έως την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, (όπου και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μεσογείων είναι κλειστά) και εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους εργαζομένους, οι οποίοι ζητούν από τον κόσμο να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του, τόσο με την φυσική του παρουσία, όσο και με τον ανεφοδιασμό τροφίμων και κάθε είδους πρώτης ανάγκης.

Ομάδες περιφρούρησης έχουν ήδη δημιουργηθεί τόσο στην Αγία Παρασκευή, όσο και σε όλα τα σημεία των σταθμών της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει από νωρίς  αισθητή την παρουσία τους (πάντα κατ’ εντολή και με την δικαιολογία της φύλαξης). Η κινητοποίηση είναι εξίσου μεγάλη στο Ηράκλειο (Κρήτη), στο Βόλο, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Πύργο (Ηλεία). Κλάδοι και σωματεία στέλνουν μηνύματα  συμπαράστασης προς τους -πλέον- απολυμένους της ΕΡΤ, οι οποίοι ζητούν από τον κόσμο, οι τρέχουσες εξελίξεις να γίνουν υπόθεση όλων μας. Όλοι οι αγώνες που έχουν γίνει ανά διαστήματα, με αποκορύφωμα αυτούς των τελευταίων μηνών (Χαλυβουργία, Ναυπηγεία, Καθηγητές, Μετρό), πρέπει να μείνουν ζωντανοί μέσα μας και να μας οδηγήσουν στην συσπείρωση, βρίσκοντας ένα κοινό μέτωπο αγώνα μέσα από κινητοποιήσεις που θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.

_DSC2723
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν απέχει από την γενικότερη απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα, όπως η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ενώ βρίσκεται στο πλαισιο του ξεπουλήματος όλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν πρόκειται απλά για μια μαύρη οθόνη στην συσκευή της τηλεόρασης, αλλά για το χτύπημα σε 2.656 ακόμη οικογένειες, για την φίμωση και το μπλοκάρισμα της ενημέρωσης, καθώς και για τον αποπροσανατολισμό από την κάθε ενέργεια που “έτσι απλά” και με το “έτσι θέλω”, αποφασίζεται εις βάρος όλων μας.

_DSC2764

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και συνεχίζουμε την ενημέρωση.

Σημείωση: Η αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ παρέχεται από την συχνότητα του Τηλεοπτικού καναλιού του 902 (αν και με αρκετές και συχνές διακοπές από την DIGEA!) και από την Συχνότητα 11 (αναλογικό σήμα). Επίσης, δυνατότητα και μέσω live streaming στους εξής συνδέσμους:
http://livetvgreece.blogspot.gr/2012/09/zougla-online.html και https://www.filmon.com/channel/815#ERT-World.

_DSC2787_DSC2751

_DSC2767_DSC2711Φωτογραφικό Υλικό: Filio Magenta

Read brief report / info in English

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: