Ομαδική Έκθεση «Δίπτυχες Αναζητήσεις» @ Λουκούμι Vintage Bar (14/5 – 5/7)

Ομαδική Έκθεση 'Δίπτυχες Αναζητήσεις' [14.06 - 05.07] Οι σπουδαστές της Ελεύθερης  Σπουδής  Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου ολοκληρώνουν την φετινή χρονιά με την ομαδική έκθεση: Δίπτυχες Αναζητήσεις, ή οποία θα φιλοξενηθεί στο Λουκούμι Vintage Bar. Η έκθεση εγκαινιάζεται αυτήν την Παρασκευή, 14 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013. Είσοδος ελεύθερη.

Όπως ο κάθε ερευνητής με όποιο θέμα κι αν καταπιαστεί παντού και πάντοτε θα αναζητεί να το προσεγγίσει από όσον το δυνατόν περισσότερες πλευρές, έτσι κι ο φωτογράφος, με το εργαλείο αποτύπωσης ανά χείρας ψάχνει διαρκώς να αναδείξει όσο πιο πολλές πτυχές γίνεται από το θέμα που τον απασχόλησε.

Όμως, οι σπουδαστές της Ελεύθερης  Σπουδής  Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου φέτος μέσα από τις εργασίες, αλλά και τις φωτοεξορμήσεις τους επέλεξαν να μειώσουν τα «οπτικά τους επιχειρήματα» σε…” δύο “, έτσι ώστε να αφήσουν τον θεατή να αποκωδικοποιήσει την εικονοποιημένη τους άποψη.

Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι  Δίπτυχες Αναζητήσεις που θα είναι αναρτημένες στο Λουκούμι Vintage Bar (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι), από την Παρασκευή 14 Ιουνίου, μέχρι και την Παρασκευή 05 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για το «Φωτογραφικό Εργαστήρι»

Η Ελεύθερη  Σπουδή  Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου κλείνει φέτος 24 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας.

Πρόκειται για ένα Φωτογραφικό Εργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικότερα εικαστικά δρώμενα, διοργανώνοντας εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.

Tη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης κ. Kίμων Aξαόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το εργαστήρι το 1989 και έχει την ευθύνη για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιστεύει ακράδαντα ότι η φωτογραφική τέχνη είναι μια προσιτή και άκρως δημιουργική τέχνη που με κατάλληλες οπτικοκινητικές δεξιότητες γίνεται εύκολα κτήμα του εκάστοτε θιασώτη της.

Oι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά όσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις παρουσία του δημιουργού.

 

Ομαδική Έκθεση «Δίπτυχες Αναζητήσεις»
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου – Ώρα: 21.00
Διάρκεια Έκθεσης:  14.05.13 έως 05.07.13
Λουκούμι Vintage Bar: Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι [Χάρτης Περιοχής]
Είσοδος Ελεύθερη
Επικοινωνία : Kίμων Aξαόπουλος | τηλ. 6932305880 | e-mail : kimon@otenet.gr
Advertisements
1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: