Το Τμ. Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης 1&2 Ιουνίου

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,  1&2 Ιουνίου 2013

«Ναύπλιο – Αθήνα, μια σκηνή», Θεατρικές Σπουδές, Παραστατικές τέχνες & Εκπαίδευση, θεωρία και πράξη.

Ένα διήμερο αφιερωμένο στις θεατρικές Σπουδές, τις Παραστατικές Τέχνες, την Εκπαίδευση, τη θεατρική θεωρία και πράξη. Καθηγητές και διδάσκοντες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επιπροσθέτως πολλοί που δίδαξαν κατά το παρελθόν και εκλεκτοί καλεσμένοι,  θεωρητικοί του νεοελληνικού θεάτρου, του αρχαίου και του ευρωπαϊκού, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, θεωρητικοί και πρακτικοί των Παραστατικών Τεχνών και της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση μιλάνε για το σήμερα, το χθες και το αύριο του θεάτρου καθώς και για τις μορφές, τις ιδιαιτερότητες και τη θέση του στην αγορά εργασίας.

Εκτός από τα βίντεο των φοιτητών, θα προβληθεί η εκπομπή «η πόλη μιλά» αφιέρωμα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο της Κατερίνας Ψυχογιού, παραγωγή του DRtV.

Στο χώρο υποδοχής η έκθεση «ο Έρωτας ως Αντίσταση» με τις σκηνογραφικές «εγκαταστάσεις» των φοιτητών και διδάσκουσα την Αση Δημητρουλοπούλου. Επίσης κατά τα δύο απογεύματα θα εκτυλίσσεται σε έναν κλειστό χώρο στο ισόγειο η performance «Σου απλώνω το χέρι μου». Πρόκειται για συναντήσεις – διαλόγους φοιτητών και καλεσμένων συγγραφέων και καλλιτεχνών με θέμα τον έρωτα και αφορμή μια φωτογραφία.

Επίσης στο χώρο της υποδοχής μια άλλη ενδιαφέρουσα αναδρομική έκθεση ενδύματος των φοιτητών και των αποφοίτων «Φοράμε αυτό που είμαστε, βλέπετε αυτό που είστε».έργα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Ενδυματολογίας. με την επιμέλεια της διδάσκουσας Ε. Βογιατζάκη – Κρουκόβσκι.

Τέλος θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις των φοιτητών βασισμένες στις διδασκαλίες του Γ. Λεοντάρη, της Ά. Τσίχλη και της Χ. Ζώνιου καθώς και οι παραστάσεις σωματικής δραματικής μιμικής τέχνης βασισμένες στη διδασκαλία της Τ. Βασιλάκου.

Τη διήμερη εκδήλωση θα συνοδεύει η πιανίστα Λορένα Λευκοκοίλου και η σοπράνο Βάλια Αθανασιά, φοιτήτριες και οι δύο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: