Ο Freequency προτείνει: Patching Circle Athens (intro / meetings / info)

patchingcircle [main foto]Στις 18 Μαΐου 2013 ο Freequency ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Patching Circle Athens για την 2η του Συνάντηση. Ομολογούμε πως δεν καταλάβαμε τα πάντα.. Αυτό όμως που μας κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον ήταν η αγάπη των μελών του για έναν επιστημονικό /καλλιτεχνικό τομέα, ο οποίος ίσως δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένος στην Ελλάδα, έχει όμως ήδη αρχίσει να ανθίζει τα τελευταία χρόνια και όσοι πιστοί, ελπίζουν πως αυτός ο κύκλος θα διευρυνθεί περισσότερο, δίνοντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να γνωριστούν μεταξύ τους και ίσως και να συνεργαστούν. (Όσοι έχουν μια επαφή με Μουσική Τεχνολογία, ηλεκτροακουστική μουσική -από πειραματική έως ακόμη και και techno- και τους αρέσουν τα …καλώδια και οι σπασμένες εικόνες, ίσως καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.)

Το Patching Circle Athens -ή αλλιώς, ο «Αθηναϊκός Κύκλος Δρομολογήσεων Οπτικού Προγραμματισμού»- είναι μια συνάντηση χρηστών οπτικών γλωσσών προγραμματισμού (Pd, vvvv, Max/MSP). Αξίζει να αναφέρουμε πως αντίστοιχες συναντήσεις συμβαίνουν σε λίγες μόνο πόλεις στον κόσμο (Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Βρυξέλες,  Άμστερνταμ).

Στόχος του Patching Circle Athens είναι η ψηφιακή επεξεργασία σήματος ήχου ή/και εικόνας με τη χρήση λογισμικού οπτικού προγραμματισμού, καθώς και οι περιοδικές συναντήσεις των μελών του για αλληλοβοήθεια, υποστήριξη και δημιουργία συνεργασιών. Ανάλογες, λοιπόν, προσπάθειες σαν του Freequency, είναι πάντα καλοδεχούμενες, τόσο να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους, όσο και στην προβολή τους και γνωστοποίησή τους σε όλους μας. Ευελπιστούμε πως σάς εξάψαμε την περιέργεια για το πώς γεννιούνται όλοι αυτοί οι περίεργοι ήχοι και εικόνες (σήματα). Εμείς σκεφτόμαστε να μάθουμε κι άλλες λεπτομέρειες για το πώς μπορούμε να καούμε δημιουργικά. Ούτως ή άλλως, το έχουμε δηλώσει από την αρχή: «…δεν θα καίγεται ο κόσμος γύρω μας κι εμείς θα ακούμε μουσική· ας καίμε τον κόσμο γύρω μας, μετά μουσικής»!

Περισσότερες πληροφορίες, υλικό (αρχείο / χρήσιμα link κλπ), ενημερώσεις για τις συναντήσεις, τρόπος εγγραφής (ως μέλος / mailing list), μπορείτε να βρίσκετε στο επίσημο blog του Patching Circle Athens: http://patchingcircleathens.wordpress.com/

Ο Freequency θα ειδοποιεί εγκαίρως!

Επόμενη (3η) Συνάντηση
Τρίτη 28 Μαΐου 2013 @ 18:00
Frown Tails [Αγίας Ελεούσης 14, Μοναστηράκι]
Είσοδος Ελεύθερη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: