(review) One Hour Before The Trip live @ The Wall Music Bar (Κρήτη)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΒρισκόμαστε στην Σητεία Κρήτης, 14 Μαΐου και μαθαίνουμε πως στο The Wall Music Bar θα εμφανιστούν live οι One Hour Before The Trip. Φυσικά και δε θα χάναμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε. Είμαστε παντού, μην τα ξαναλέμε..

Οι One Hour Before The Trip ξεκίνησαν περίπου στις 23:00 με το Αs You Were Missing από το debut album τους, με τίτλο #1. Η εκκίνηση.. Δυνατή. Ο κόσμος, όσος έπρεπε. (Μην ξεχνάτε ότι είμαστε στην Σητεία Κρήτης, ημέρα Τρίτη και το κοινό για αυτά τα ακούσματα είναι ας πούμε κάπως περιορισμένο.) Τα παιδιά ανέβηκαν στην σκηνή με φανερή όρεξη για να παίξουν και να μοιραστούν την βραδιά με όσους βρέθηκαν εκεί. Η ρακή έρρεε άφθονη, η χαρά έκδηλη και το κέφι on stage, στο ζενίθ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαθόλη την διάρκεια του live τον λόγο είχε ο Δημήτρης Κατέβας, στα Drums, αλλά και το πνεύμα οργάνωσης της ομάδας. Δεν έλειψαν τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ τους, αλλά και το παιχνίδι με το κοινό, ενδεικτικό της καλής διάθεσης, αλλά και ενός δεμένου -μουσικά και μη- συγκροτήματος. 12παρά και ο Δημήτρης εισάγει το επόμενο κομμάτι: Yen, κωδικό για το Γιατί έφυγες Νάνσυ;. Καταγράφηκε.

Οι ohbtt είναι ένα συνδυαστικό οπτικοακουστικό project μουσικών, μηχανικών-τεχνικών ήχου-σκηνής και visual artists με instrumental post rock στοιχεία. Ανεξάρτητο σε όρους ανθρώπινης δυναμικής, νοοτροπίας , εξοπλισμού, μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης. Σε όλα τα βίντεο την επιμέλεια έχει ο Ιορδάνης Καραισαρίδης, αλλιώς Δάνης. Τα πλάνα είναι είτε από αμιγώς δικές του δουλειές, όπως: mr breakfast: the other half  – XSoma, είτε από συνεργασίες με άλλους, καθώς και κάποια ελεύθερα από το διαδίκτυο. Μας άρεσε ιδιαίτερα  το πειραματικό βίντεο, το οποίο συνόδευσε το Money Cannot Be Eaten. Προτελευταίο κομμάτι και πραγματικά μία πολύ ενδιαφέρουσα α-σύνθεση. Τόσο η μουσική,  όσο και το οπτικό υλικό φέρουν μια φανερή στάση/θέση στα πράγματα. Η ανησυχία είναι φανερή και η προσέγγιση οικουμενική. Είδαμε από αφηρημένες συνθέσεις, ρεαλιστικές απεικονίσεις -γροθιά-,  πλάνα «αρχείου» που παραπέμπουν σε ντοκιμαντέρ, Ιστορικά συμβάντα, στιγμές αντίδρασης/αντίστασης και πορείες εντός και εκτός Αθήνας, μέχρι και ‘tribal’ εμπνεύσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ώρα 00.40 και τα παιδιά μπαίνουν στο τελευταίο τους κομμάτι New Island και εδώ τα έδωσαν όλα για όλα! Ατμοσφαιρικά και φιλτραρισμένα ηχοτοπία, ενώνονται με δομημένες ενορχηστρώσεις και easy going -αν και γεμάτους στοχασμό- ρυθμούς. Όχι… encore δεν υπήρξε γιατί δεν χρειαζόταν, αφού το New Island σε γέμιζε και είναι και μία πρακτική που δεν ακολουθούν, όπως μας είπαν και οι ίδιοι. +1 στα παιδιά. Αμάν πια με τα στημένα encore που τις περισσότερες φορές γράφονται από πρίν στη λίστα για να παιχτούν έπειτα, και καλά αυθόρμητα! Να τα λέμε πού και πού για να μην ξεχνιόμαστε..

Οι One Hour Before The Trip ας πούμε ότι ανήκουν στο post-rock. Κι όμως, η ικανότητά τους να μετατρέπουν την κάθε πόλη σε μία φανταστική πολιτεία εκτός χάρτη, με μυρωδιές από τις πιο αγαπημένες σου αναμνήσεις, τους δίνει με σιγουριά μια θέση σε ο,τιδήποτε εκτός ταμπέλας. Και οι μετατροπές αυτές γίνονται άμεσα και απότομα, σαν τις εναλλαγές των ρυθμών και των ατμόσφαιρών τους. Αλλαγές που άλλοτε σε καθηλώνουν στην πόλη και άλλοτε πάλι σOLYMPUS DIGITAL CAMERAε ταξιδεύουν εκτός..

Τους ohbtt είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους, πρίν και μετά το live. Όπως μας είπε ο Νίκος Καραδοσίδης: «Η μπάντα μετράει πολλά χιλιόμετρα. Μέλη έφυγαν, νέα ήρθαν… μία πορεία μεγάλη μέχρι να καταλήξει στο παρόν της σχήμα».

Παρότι κουρασμένοι από τις διαρκείς μετακινήσεις στην Κρήτη, 1η περιοδεία στο νησί, έπαιξαν καλά και πέρα από όλα έδειχναν να περνούν καλά και αυτό το άκουγες. Η επόμενη μέρα θα τους βρεί on the road to Chania. Αυτό το live στη Σητεία σίγουρα δεν το περιμέναμε. Μπράβο στους ohttb, αλλά και στον Άρη και Μανώλη που τους φιλοξένησαν..

*Η δισκογραφία των One Hour Before The Trip είναι διαθέσιμη σε κάθε συναυλία, ενώ μπορείτε επίσης να την κατεβάσετε δωρεάν από το επίσημο site τους. Δουλειά τους θα βρείτε παντού στο διαδίκτυο [ακολουθούν μερικά link].

Official Website | FaceBook Page | MySpace Profile | Discogs | YouTube | Video (Danis K)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέλη…
Στέφανος Μπάμπης, sound engineer.
Μιχάλης Σιούτης, sound engineer.
Ιορδάνης Καραισαρίδης, vj, direction.
Νίκος Σαρακενίδης, light engineer.
Δημήτρης Κατέβας, drumming, percussions, orchestrations.
Δημήτρης Μελίσσης, electric guitar.
Νίκος Καραδοσίδης, electric guitar, keyboards, looping, orchestrations.
With…
Γιάννης Γιωργονίκος, roadie.
Ισμήνη Σταρίδα, roadie, light engineer.
Βασίλης Δουλγερίδης, electric bass.

Κείμενο: καραρτε.
Φωτογραφία: blame the Olympus
Χείρα Βοηθείας & Επιμέλεια:
Άννα Στερεοπούλου /
Big Alejandro [photo edit]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: