Μουσική και βωβός κινηματογράφος στο Μεγαρο Μουσικής (14/5)

mousiki kai vwvos kinimatografosΗ περσινή επιτυχία και καθολική αποδοχή του γαλλικού ”The Artist” ανάσυρε από το χρονοντούλαπο του σινεμά, ένα αγαπημενό κινημοτογραφικό είδος, τις βωβές ταινίες. Χόλυγουντ του μεσοπολέμου και σουινγκ μελωδίες ντύνουν την ρομαντική ιστορία ενός διάσημου ηθοποιού και μιας νεαρής στάρλετ.

Η αριστουργηματική ”Blancanieves” του Ισπανού Πάμπλο Μπέργκερ, μια πιο σκοτεινή μεταφορά του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης, διαπνέεται από την ανδαλουσιανή μουσική παράδοση του φλαμένγκο.

Με τη μουσική να αποτελεί αναπόσπαστο και ταυτόχρονα πολύ κρίσιμο κομματι του βωβού κινηματογράφου, καλλιτέχνες και μουσικοί του σήμερα πειραματίζονται με ήχους σύγχρονους, αλλά και κλασικούς, και εικόνες ασπρόμαυρες, επενδύοντας μουσικά ταινίες περασμένων δεκαετιών.

Το πρότζεκτ ”Μουσική και Βωβός κινηματογράφος”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/5 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη), παντρεύει αυτά τα δύο είδη τέχνης με την προβολή πέντε ταινιών – ορόσημο της δεκαετίας του ’20 (Regen, Entr’acte, Anémic Cinéma, L’ étoile de mer, Un chien andalou) και την ταυτόχρονη ζωντανή μουσική επένδυση των κινηματογραφικών έργων από το μουσικό σύνολο Ergon Ensemble.

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 6 ευρώ Πολύτεκνοι, 65+: 10 ευρώ, Ζώνη Β: 16 ευρώ, Ζώνη Α: 25 ευρώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: