Το αίμα βάφτηκε μπορντό

images“Η αιματοχυσία και η βία είναι απλά εκφραστικά μέσα, με τα οποία επιδιώκεται ο σκοπός της ταινίας[…]”

Πώς θα σας φαινόταν η παραπάνω απόφανση;

Ειδικότερα πώς θα σας φαινόταν η παραπάνω απόφανση με αναφορά σε ένα φιλμ του Quentin Tarantino;

Κι όμως έτσι ξεκίνησε την επιχειρηματολογία του υπέρ του “ψαλιδιού” που έπεσε στο Django Unchained (2012), ο διευθυντής της Sony Pictures στην Κίνα, με σκοπό η ταινία να φιλοξενηθεί στις κινεζικές αίθουσες. Πιο συγκεκριμένα με τη συναίνεση και τη συνεργασία του σκηνοθέτη, πραγματοποιήθηκαν κάποιες “προσαρμογές” για να χωρά η ταινία στην αισθητική της αγοράς. Έτσι το αίμα που ρέει άφθονο στο τελευταίο κυρίως μέρος του Django, βάθυνε κάποιους τόνους και εκτοξεύεται χαμηλότερα σε σχέση με την αυθεντική κόπια!

Και αν αυτές οι “βελτιώσεις” σας φαίνονται από απαράδεκτες έως γελοίες, σκεφτείτε πως  το Django Unchained (2012) είναι η πρώτη δουλειά του σκηνοθέτη που θα διανεμηθεί επίσημα στις κινεζικές αίθουσες, συνυπολογίστε ότι  το Μάρτιο η Κίνα σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του Box Office ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης ταινιών και  σημειώστε ότι τα μερεμέτια σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές προκειμένου αυτές να εισαχθούν στη χώρα είναι πλέον δουλειά ρουτίνας, ειδικά όταν μιλάμε για σεξ και αίμα. Από το 1994 που οι Κίνα άνοιξε τις κινηματογραφικές της αίθουσες στην Αμερική, η τελευταία κάνει ότι μπορεί για να φιλοξενηθεί σε αυτές.

Αλλαγμένη  για παράδειγμα είναι η κινεζική εκδοχή του World War Z (2013) και του Iron Man 3 (2013), με την τελευταία να περιλαμβάνει εγχώριους σταρ!

Πάντως υπάρχει και χειρότερο κακό που μπορεί να βρει μια ταινία:η μεταγλώττιση

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: