Απαγορεύεται το κόκκινο κραγιόν

wΚάπως περιοριστικά φαντάζουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε να επιβάλλει η διοίκηση των τουρκικών αερογραμμών στις αεροσυνοδούς της, εν  είδει  ανανεωμένου dress code. Η εύρωστη αεροπορική εταιρεία, της οποίας βασικός μέτοχος παραμένει το τουρκικό δημόσιο, φαίνεται να συντηρητικοποιεί με συνέπεια την στρατηγική της το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά στην εμφάνιση των υπαλλήλων της.

Με πρόσφατη απόφαση της, απαγόρευσε στις αεροσυνοδούς να φορούν κόκκινο κραγιόν και να βάφουν τα νύχια τους σε έντονα χρώματα. Η επίσημη απάντηση της διοίκησης φαίνεται να επικαλείται ένα πιο φυσικό και απέριττο  look των αεροσυνοδών: “Το κόκκινο, το φούξια και τα παρόμοια έντονα χρώματα, που δεν υπάρχουν στη στολή των αεροσυνοδών διασπούν την αισθητική ομοιομορφία του προσωπικού.”

Κάποιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα κράτος που τείνει να υιοθετεί όλο και πιο απροκάλυπτα ένα θρησκευτικό βλέμμα για τα πράγματα και κατηγορούν  το AKP και τον Recep Tayyip Erdoğan για την τροχιά που έχει  επιλέξει η τουρκική πολιτική, απομακρυνόμενη από τις αρχές ενός κοσμικού κράτους.

Το τελευταίο αυτό μέτρο έρχεται σαν συνέχεια άλλων περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις τουρκικές αερογραμμές, τον τέταρτο ισχυρότερο αερομεταφορέα στην Ευρώπη. Ειδικότερα τον τελευταίο μήνα, η αεροπορική εταιρεία προσπάθησε να αλλάξει  τις φόρμες των αεροσυνοδών με άλλες πιο ”σεμνές”. Άλλος πρόσφατος περιορισμός απαγόρευε στο προσωπικό καμπίνας να βάφει τα μαλλιά του ξανθά ή κόκκινα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι τουρκικές αερογραμμές έπαυσαν να σερβίρουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια των εσωτερικών πτήσεων, αλλά και κάποιων προς  ισλαμικές χώρες, βασιζόμενες στην “μειωμένη ζήτηση  αυτών των προϊόντων” .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: