Ανταπόκριση από το Φεστιβάλ Fonlad (Πορτογαλία)

Το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Fonlad ξεκίνησε εχτές με μια σειρά από προβολές video art από το κύριο πρόγραμμά του και δυο performaces από δυο ιδιαίτερες δημιουργούς.

Η Patrícia Corrêa παρουσίασε την  performance της “ouve-me” (“άκου με”) σε μια τρίωρη εκδοχή κατά την οποία οι επισκέπτες καλούνταν να μείνουν μόνοι τους μαζί της σε ένα απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο και να ξεναγηθούν στους εσωτερικούς ήχους του σώματός της ενώ υφίστανται διάφορα ερεθίσματα. Μια απόλυτα προσωπική και ενδόμυχη εμπειρία που περισσότερο μπορεί να υπενιχθεί παρά να περιγράψει κανείς.

Στη συνέχεια η Francesca Fini παρουσίασε για πρώτη φορά την performance της “Golden Age” που βασίστηκε στο έργο της “Healing” που μπορείτε να δείτε εδώ. 

Η performance ξεκίνησε με την Fini να φορά μια μάσκα-μαγνήτη, όπου τοποθέτησε μια σειρά από αντικείμενα-προϊόντα, βαμμένα όπως και η μάσκα με χρυσό χρώμα Αξίζει επίσης να αναφερθεί η – κατά το πνεύμα του φεστιβάλ – χρήση μιας νέας τεχνολογίας που μετέτρεπε το φως, από τους φακούς που είχε προσαρτήσει στους καρπούς της, σε ήχο μέσω μιας webcam και ενός προγράμματος σε παρόντα χρόνο, πιστό στη λογική της performance art.

Σημαντική είναι και η συμμετοχή του Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου με το έργο του “Consuming my image” που φιλοξενείται στο κύριο πρόγραμμα.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες στο Fonlad.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: