Στηρίζουμε: Dorena & Afformance live @ six d.o.g.s., Τετάρτη 24 Απριλίου

dorenaΤην Τετάρτη στις 24/4 και την Πέμπτη 25/4, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, το εγχώριο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα αμιγώς post rock θέαμα από μία μπάντα, νέα στο χώρο, αλλά πολλά υποσχόμενη. Οι Σουηδοί Dorena θα περάσουν για δύο εμφανίσεις από τη χώρα μας και μαζί τους θα εμφανιστούν, στην Αθήνα οι εκπληκτικοί Afformance και στη Θεσσαλονίκη οι Lazy Aftershow και The Jesterdays. Προσπαθήστε να μην το χάσετε αυτό το λάιβ και θα αποζημιωθείτε.

Τετάρτη 24 Απριλίου @ Six d.o.g.s, Αθήνα (facebook event page]
Πέμπτη 25 Απριλίου @ Gaia Live, Θεσσαλονίκη (facebook event page)

Opening acts
Αθήνα: Afformance
Θεσσαλονίκη: Lazy Aftershow, The Jesterdays

Είσοδος // Πόρτες
Αθήνα: €6 (περιορισμένα εισιτήρια μέσω eventbrite | €12 (προπώληση/ταμείο) // 21:00
Θεσσαλονίκη: €7 (προπώληση) | €10 (ταμείο) // 21:00

Σημεία προπώλησης
Αθήνα: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Soundeffect Records (Ζαΐμη 30, Εξάρχεια) | Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια) | http://dorena2013-ath.eventbrite.com/
Θεσσαλονίκη: Tickethouse (Μητροπόλεως 102) | Nephilim Metal Store (Πατριαρχου Ιωακειμ 17) | Stereodisc (Aριστοτελους 4) | Lotus Records Store (Σκρα 7)

Το μουσικό ταξίδι του post-rock κουιντέτου των Dorena ξεκίνησε από το Gothenburg της Σουηδίας το φθινόπωρο του 2007. Με τον λυρισμό και τις χαρακτηριστικές μελωδίες τους αλλά και φυσικά τις αδιάκοπες περιοδείες, δεν άργησαν να δώσουν το στίγμα τους στον μουσικό χάρτη της αχανούς post-rock σκηνής και να αποσπάσουν ενθουσιώδεις κριτικές για τα albums “Holofon” (2008) και “About Everything And More” (2010). Η φετινή χρονιά τους βρίσκει με το νέο τους album “Nuet” να κυκλοφορεί από τη Deep Elm Records (The Appleseed Cast, Lights & Motion, Goonies Never Say Die) σε βινύλιο και CD, και να παρουσιάζει τη νέα οπτική του συγκροτήματος παντρεύοντας τις ήδη υπάρχουσες επιρροές από Explosions In The Sky και Yndi Halda με ηλεκτρονικούς αλλά και math-rock ήχους, καταλήγοντας ακόμα και σε σχεδόν ποπ μονοπάτια. Όπως πολύ εύστοχα έθεσε το StereoKiller σε μια πρόσφατη κριτική του δίσκου: “Ένα ενθουσιαστικό album που κυλάει ευχάριστα, μακριά από τις ορθόδοξες post-rock φόρμες και καταφέρνει να σπάσει το καλούπι”.

photo-dorena1Η νέα, 23 στάσεων περιοδεία των Dorena σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη τους βρίσκει για πρώτη φορά στη χώρα μας για δύο μοναδικές εμφανίσεις στις 24 και 25 Απριλίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Μαζί τους, στη συναυλία της Αθήνας οι επαναδραστηριοποιημένοι Afformance, γνωστοί στους υποψιασμένους φίλους της ευρύτερης underground σκηνής, έχοντας μόλις γυρίσει από την πρώτη τους περιοδεία σε ξένα εδάφη και έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με τους Dorena στο Dunk!Festival στο Βέλγιο, θα μας παρουσιάσουν υλικό ήδη γνωστό, αλλά και κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία τους “The Place” που αναμένεται στα μέσα Μαΐου σε βινύλιο. Η πολύ περιορισμένη έκδοση σε CD της ίδιας κυκλοφορίας είναι είναι ήδη διαθέσιμη, αλλά μόνο απευθείας από το συγκρότημα και μόνο από τις συναυλίες τους.

Links
dorenamusic.com | Dorena @ facebook
Afformance @ bandcamp | Afformance @ facebook
Lazy Aftershow @ facebook | The Jesterdays @ facebook

www.ctsprods.com | www.sixdogs.gr
Love Light Productions @ facebook | Gaia Live @ facebook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: