Όσο κι αν θέλετε να μας φιμώσετε, οι κραυγές μας θα ακούγονται!

ιωαννου indymediaΟι κραυγές δε φιμώνονται.
Οι συνειδήσεις κι οι φωνές δεν σωπαίνουν.
Ό,τι γεννιέται στους δρόμους, μένει ζωντανό.

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση και μετά από πρυτανική εντολή και μεθοδεύσεις του γνωστού μιντιάρχη, Αλαφούζου (δείτε την ανακοίνωση της  διαχειριστικής ομάδας του Athens Indymedia) , το πρωί της Πέμπτης 11/4, κόπηκε η παροχή ίντερνετ στους χώρους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου με άμεσο στόχο και σκοπό την καταστολή των κινηματικών υποδομών αντιπληροφόρησης: του Athens Indymedia, του 98fm και του Ράδιο Ένταση.

Το γεγονός αυτό αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κράτος στα κομμάτια εκείνα, που αντιστέκονται με προσωπικό κόστος ενάντια στην πλήρη λεηλάτηση της ίδιας μας της ζωής.

Πριν από περίπου δύο μήνες, στο επίκεντρο αυτής της λυσσαλέας επίθεσης βρέθηκαν οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι. Στις ίδιες… επιχειρήσεις, αποπειράθηκε για πρώτη φορά η φίμωση του 98fm, που βρισκόταν στην ΑΣΟΕΕ. Η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν [(η) αναμενόμενη,] συγκεκριμένη και μεθοδευμένη. Επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, προσαγωγές ή/και συλλήψεις, κατασχέσεις, δημοσιοποίηση και ταυτόχρονη δαιμονοποίηση των “ευρημάτων” από τα ΜΜΕ.

Οι δομές αντιπληροφόρησης βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στο στόχαστρο των κρατούντων για αυτό ακριβώς που είναι: Ένας αδιαμεσολάβητος δίαυλος ενημέρωσης και αυτοοργάνωσης. Και αυτό τις κάνει αναγκαίες και επικίνδυνες σε μία περίοδο όπου καθένας και καθεμιά προσπαθεί να βρει λίγα εκατοστά ελεύθερου αέρα για ν’ αναπνεύσει και να υπάρξει, πολιτικά και κοινωνικά. Άλλωστε, η συρρίκνωση της ελευθερίας της έκφρασης είναι μία πάγια τακτική των ολοκληρωτικών καθεστώτων και έχει χρησιμοποιηθεί με αρκετά ωμό τρόπο στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα.

Έτσι, λοιπόν, το εγχώριο καθεστώς έκτακτης ανάγκης πετάει για ακόμα μια φορά το δημοκρατικό του προσωπείο. Καταστέλλοντας τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και τους αυτοοργανωμένους χώρους, επιχειρώντας να σιωπήσει τις προσπάθειες για αδιαμεσολάβητη έκφραση και ενημέρωση που αντιτίθεται στην προπαγάνδα και στον καθοδηγούμενο λόγο των κυρίαρχων Μέσων. Έναν λόγο που διαχέει κάθετα τον επίσημο κυβερνητικό λόγο, ποτίζοντας με φόβο και τρομολαγνεία ολόκληρη την κοινωνία.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την θέση μας μέσα σε αυτή την κοινωνία και αναλογιζόμενοι/ες την βαρύτητα αυτής μας της επιλογής, δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στα τρία Μέσα που βρέθηκαν αντιμέτωπα με την κατασταλτική επίθεση.

Για ενημέρωση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων από http://indymedia.squat.gr/ και από Tor εδώ http://gutneffntqonah7l.onion.to/

Η Συλλογικότητα του Freequency Project

Advertisements
1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: