Απαγωγές κατοίκων μέσα από τα σπίτια τους στην Ιερισσό από την πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση “ΕΚΑΜ-ΕΛ.ΑΣ.”

BHepqMpCQAA5Fib.jpg large

*Μπορεί ο τίτλος να είναι προϊόν ενός έξυπνου σχολίου στο ίντερνετ, ωστόσο περιγράφει σε όλη του την ολότητα, την τρομοκρατία και την καταστολή που εξαπέλυσε το ελληνικό κράτος, πάνω στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Β.Α Χαλκιδικής.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/4) στις 04:00 η ώρα (…), πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ, διέρρηξαν σπάζοντας τις πόρτες και απήγαγαν στην κυριολεξία 2 κατοίκους της Ιερισσού, μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους (περισσότερες φωτογραφίες εδώ). Ο αρμόδιος υπουργός κ.κ. Δένδιας λίγες ώρες μετά, έδωσε μία ξεκάθαρη επιχειρησιακή και πολιτική κάλυψη στον γκανγκστερικό στρατό κατοχής που λυμαίνεται εδώ και πολλά χρόνια αυτή χώρα: “Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Αν οποιαδήποτε κοινότητα νομίζει ότι θα μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και θα εφαρμόσει το δικό της δίκαιο δεν πρόκειται να περάσει. Ορθώς επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης τα ξημερώματα, καθώς, κρίθηκε ότι αν εκτελούνταν χθες το απόγευμα θα γινόταν μακελειό. Κρίθηκε ότι το σωστό ήταν να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι.“.

Οι κάτοικοι μπροστά στην πρωτοφανή κίνηση της κρατικής μαφίας απάντησαν αντανακλαστικά πηγαίνοντας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καίγοντας οτιδήποτε υπήρχε μέσα. Να σημειωθεί πως οι αξιότιμοι προστάτες του νόμου είχαν προλάβει να εξαφανιστούν από τις θέσεις τους.

Αυτή τη στιγμή οι δύο απαχθέντες βρίσκονται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ενώ αλληλέγγυος κόσμος κατευθύνεται μέχρι εκεί με πορεία.

Τα λόγια ενός ΕΚΑΜ-ιτη προς την 13χρονη κόρη ενός από τους συλληφθέντες είναι δεικτικά του (κηρυγμένου πλέον) πολέμου μεταξύ κράτους, κεφαλαίου και κοινωνίας: “δες τον τώρα με τις χειροπέδες γιατί θα είσαι μεγάλη όταν τον ξανά δεις“. Δεν υπάρχει άλλος χώρος και χρόνος για “κυανόκρανες” στάσεις και απόψεις. Το ζήτημα των Σκουριών έχει ξεπεράσει πλέον το πλαίσιο της διαμάχης για την Γη και την Ελευθερία. Είναι μία ανοιχτή σύγκρουση της καπιταλιστικής μηχανής και όλων των παραφυάδων της (μπάτσων τραμπούκων, “εργαζομένων” πιστών σκυλιών στο ξεροκόμματο των αφεντικών, κρατικών αξιωματούχων που ονειρεύονται τις ένδοξες μέρες τις επταετίας, φασιστών που ντύνονται σεκιούριτι) με τον κόσμο που αγωνίζεται για κάτι περισσότερο από το αυτονόητο: Για την ίδια του τη ζωή! Και η θέληση για κάτι τέτοιο θα περάσει από πάνω τους.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσουμε μέσα στη μέρα.

*Η φωτογραφία πάρθηκε από το twitter.com/AndreasKakaris και δείχνει τα οδοφράγματα που έχουν γίνει από τους κατοίκους στις εισόδους του χωριού της Ιερισσού.

Φιλ. Γ.

Advertisements
1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: