Χωρίς αγροτικό γιατρό η Πάτμος

patmosΤην παραίτησή της υπέβαλε χθες η μοναδική αγροτική γιατρός του νησιού καθώς οι συνεχείς εκκλήσεις της για αποστολή δεύτερου αγροτικού ιατρού έπεσαν στο κενό. Σε επιστολή της ανέφερε ότι παραιτείται «διότι η σωματική και πνευματική μου κόπωση μετά από συνεχή εφημερία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αποβεί μοιραία στην διαχείριση κάποιου περιστατικού».

Επί της ουσίας στο νησί υπάρχει πλέον μόνο ένας γιατρός στο Κέντρο Υγείας, ο οποίος εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και των εισαγγελικών αρχών ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών. Οι οργανικές θέσεις τους Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν 6 ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς. Αποκορύφωμα της τραγικής εγκατάλειψης του νησιού αποτέλεσε σήμερα η παραίτηση του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού, ο οποίος, φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών, παραιτήθηκε…».

Οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για στελέχωση των υπηρεσιών υγείας του νησιού. Συγκεκριμένα θα προχωρήσουν σε κατάληψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου, κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών, κλείσιμο του λιμανιού της Σκάλας και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας αντί για εορταστικές εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου.

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Πάτμο κλιμάκιο γιατρών του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Ρόδου για να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: