Το «Γκουαντάναμο» της Δραπετσώνας

Στο νοσοκομείο Λοιμωδών μεταφέρθηκε ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας Φαράζ Αχμέτ, κρατούμενος στο ΑΤ Δραπετσώνας. Όπως αναφέρουν αντιρατσιστικές οργανώσεις, συγκρατούμενοι του καταγγέλλουν ότι ενώ διένυε την όγδοη ημέρα απεργίας πείνας, αστυνομικοί του έδωσαν φάρμακα που του προκάλεσαν εμετό, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. Παράλληλα τονίζουν ότι αν και έχασε τις αισθήσεις του, οι αστυνομικές αρχές δεν μερίμνησαν για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η απεργία των 70 κρατουμένων είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη, 14/3, και υπήρξε πληθώρα καταγγελιών για καταστολή των μεταναστών απεργών πείνας του Α.Τ. Δραπετσώνας με διασπορά σε άλλα Αστυνομικά Τμήματα. Οι απεργοί πείνας διαμαρτύρονται για την παράταση της κράτησης πέραν των 9 μηνών, χωρίς ουσιαστική αιτία, στα πλαίσια της απάνθρωπης επιχείρησης-σκούπα Ξένιος ΔΙΑΣ και καταγγέλλουν κακομεταχείριση. Στο τμήμα επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, έλλειψη νερού και υγιεινής, παντελής αδυναμία ύπνου λόγω χώρου (δεν μπορούν να ξαπλώσουν) ενώ οι κρατούμενοι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε στοιχειώδη περίθαλψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα μεταφέρθηκαν άλλοι 10 μετανάστες στο τμήμα.

Σύμφωνα με την Πακιστανική Κοινότητα: «Έξι από αυτούς που ξεκίνησαν την απεργία πείνας στάλθηκαν στα κρατητήρια του Ασπρόπυργου όπου τους υποδέχτηκαν με απειλές αστυνομικοί του Α.Τ.: «Θα σας τσακίσουμε, να πεθάνετε, δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε στην πείνα». Πρόκειται για τους: Μοχάμεντ Σαρφράζ, Μοχάμεντ Αρσλάν, Βακάζ Μοχάμεντ, Αμπντούλ Ραχμάν, Μοχάμεντ Γιουσούφ, Ζάχεντ Μαχμούντ.

Ωστόσο, η περίπτωση της Δραπετσώνας δεν αποτελεί το μοναδικό «κολαστήριο» της χώρας, καθώς η ίδια κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα τμήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Α.Τ. Νίκαιας. Στο εν λόγω τμήμα, το 2009, ο μετανάστης Μοχάμεντ Καμράν άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον βασανισμό του από αστυνομικούς. Τρία χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει, στις αρχές του Φεβρουαρίου κρατούμενοι μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας μετά τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικό.

«Καλούμε οργανώσεις, παρατάξεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαϊκές συνελεύσεις, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, δημοσιογράφους και απλό κόσμο να σταθούμε όλοι στο πλευρό των απεργών πείνας και όλων αυτών των ανθρώπων που ζητάνε τα αυτονόητα, απέναντι στο απάνθρωπο κράτος καταστολής που θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο Γκουαντάναμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά.

«Είναι ώρα να αδειάσουν οι φυλακές από τους μετανάστες του ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ, αυτής της απάνθρωπης ρατσιστικής εκστρατείας του Σαμαρά και του Δένδια που στόχο είχε να ρίξει τις ευθύνες για την αποτυχία των Μνημονίων, για την φτώχεια και την ανεργία στους μετανάστες», προσθέτει από την πλευρά της η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: