Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων @ Ρουφ (27/3)

poster par. palaistiniΤο πρώτο βιβλίο της σειράς «Παραμύθια των αγωνιζόμενων λαών», με τίτλο «Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων», παρουσιάζουν οι εκδόσεις Α/συνέχεια, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 19.30 στον πολυχώρο @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 – Μετρό Κεραμεικός)

Τα λαϊκά παραμύθια είναι έργα συλλογικά. Προκύπτουν από, και διατηρούν ακέραιο ανά τους αιώνες, το είδος της σοφίας που οι διάφορες κουλτούρες αποθησαύρισαν σταδιακά και αφομοίωσαν ανεπαίσθητα. Μύθοι, που η αφήγησή τους εγκιβωτίζει τον τρόπο του ζην, αλλά μάλλον λειτουργώντας η ίδια σε σχήμα πρωθύστερο, αφήνει να διαφανεί ο τρόπος του τέλους: τα τέρατα θα νικηθούν ή θα κατασπαράξουν.

Στο βιβλίο « Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων» που έχει επιμεληθεί ο ερευνητής και «παραμυθάς» Δημήτρης Β. Προύσαλης, περιέχονται 44 ιστορίες που γέννησε η λαϊκή παράδοσης της Παλαιστίνης αλλά παραμένουν τμήμα μιας πανανθρώπινης λαϊκή παράδοσης, όπου το απαύγασμα της σοφίας μοιράζεται προς όλους εξίσου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πρέπει να μοιράζεται και η εξέγερση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: