(δισκοριβιού) Universe217 – Never

universe*Φτάσαμε αισίως στα δύσκολα. Και τα δύσκολα είναι το τρίτο full length άλμπουμ μίας μπάντας που μέχρι στιγμής έχει συγκλονίσει άπαντες. Ή μάλλον όσους έχουν αυτιά και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα ακοής. Οι Universe217, από το 2005 που υπάρχουν, μόνο μουσικά μνημεία, οικουμενικής ομορφιάς, έχουν δημιουργήσει. Και σε αυτό είμαι κάθετος.

Δυσκολεύτηκα αρκετά να γράψω δύο τρεις σκέψεις για το “Never” γιατί το θεωρώ δύσκολο άλμπουμ. Γενικά διαφωνώ με την “δύσκολη” και “εύκολη” μουσική και συνήθως η πρώτη εντύπωση είναι και ο οδηγός για το αν ένα άκουσμα σου κανει ή όχι. Το “Never” είναι όντως δύσκολο άκουσμα αλλά όσο επιμείνεις μαζί του θα ανταμειφθείς.

Πρώτα από όλα έχει περισσότερα τραγούδια από κάθε άλλη τους κυκλοφορία, 9 τον αριθμό. Έχει και αυτό τη σημασία του γιατι μόλις τελειώσει η ακρόαση νομίζεις ότι έχουν περάσει ώρες. Αλλά έχουν περάσει μόλις 44 λεπτά. Kαι μέσα σε αυτό το διάστημα έχεις περάσει από συμπλιγάδες, heavy riffs και ένα αποπνικτικό συναίσθημα που σου προκαλείται κυρίως απ’ τα φωνητικά. Για άλλη μία φορά Η φωνή είναι πάνω από όλα τα υπόλοιπα σημεία της μπάντας. Και μεταξύ μας καλύτερα γιατί -όπως είπε και ένας σύντροφος- “κάνει τα δύσκολα να ακούγονται εύκολα”.

Τα υπόλοιπα όργανα νομίζω υπηρετούν μεθοδικά και ουσιωδώς αυτή τη φωνή χτίζοντας όλο το δημιούργημα του “Never“.u217never

Ούτε τραγούδια που ξεχωρίζουν ούτε παρόμοια κλισέ. Μόνο όγκος, συναίσθημα, ατμόσφαιρα και μία προσωπικότητα τεράστια. Είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε “σύγχρονοι” των Universe217..

Φιλ. Γ.

*H φωτογραφία στην αρχή του ριβιού πάρθηκε από το castingstone.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: