Έκθεση εικαστικής κούκλας στο Booze Cooperativa (8 – 16/3)

ekthesi eikastikis kouklasΔεν είναι ούτε οι κλασικές κούκλες των παιδικών μας χρόνων, ούτε οι μαριονέτες διαφόρων θεατρικών παραστάσεων.

Σε χώρες του εξωτερικού η δημιουργία και η κατασκευή τους θεωρείται μια μορφή τέχνης, μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική έκφραση και συγκεντρώνει την προσοχή πολλών συλλεκτών έργων τέχνης. Στην Ελλάδα, ελάχιστοι ίσως ξέρουν τι πραγματικά είναι η εικαστική κούκλα ή αλλιώς artdoll.

Με επιρροές από διάφορες εποχές και ιστορικές περιόδους και με αναφορές σε ξεχωριστούς καλλιτέχνες και ρεύματα, η εικαστική κούκλα είναι ένα πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης πολύπλοκο, ανοιχτό και αρκετά ανεξερεύνητο σε εγχώριο επίπεδο.

Η Αναστασία Γεωργίου, ο Δημήτρης Κανακίδης, η Κωνσταντίνα Μώρου και η Yovanka Black, τέσσερις δημιουργοί εικαστικής κούκλας, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αναδεικνύουν μέσα από τα έργα τους τις ιδιαιτερότητες και τη γοητεία αυτής της μορφής τέχνης, παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους στην έκθεση artdoll, που διοργανώνεται στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57), από τις 8 μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: