Με το ”πνεύμα” του Tom Waits στο Soirée de Votanique

TOMWAITSΘα τον θέλαμε εδώ, είναι η αλήθεια, για να μας αφηγηθεί μουσικά ακόμα ένα παραμύθι του…Μέχρι όμως να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας, οι απανταχού πιστοί του Tom Waits, έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν μια βδομάδα γεμάτη με το «πνεύμα» και τις ιστορίες του αμερικάνου τραγουδοποιού.

”A week under the spirit of the music of Tom Waits” είναι το αφιέρωμα που διοργανώνει εδώ και μια τετραετία ο Bill Hunchback και έρχεται φέτος στην Ελλάδα. Από τις 4 μέχρι τις 10 Μαρτίου το Soirée de Votanique (Καστοριάς 37, Βοτανικός) ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μουσικές, ταινίες, συναυλιακές στιγμές και αφιερώματα του Waits.

Οι σκοτεινοί ήχοι των μπλουζ της πόλης από τον Mickey Pantelous (5/3), τους Small Blues Trap (6/3) και τους Meweathers Blues Band (7/3), μελωδίες και σπάνιες ηχογραφήσεις του ίδιου του Waits, των δικών του μουσικών επιρροών, αλλά και καλλιτεχνών που εκείνος επηρέασε στη συνέχεια, εναλλάσσονται με προβολές ταινιών που συμμετείχε ο Waits και απαγορευμένων ασπρόμαυρων κινουμένων σχεδίων των δεκαετιών του 30’ – 50’.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ (Κυριακή, 10/3) κλείνει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Τα δικά μας μπλουζ, τα ρεμπέτικα, παιγμένα από τους ρεμπέτες ”Les Votaniques”, συναντάνε τα αμερικάνικα μπλουζ (15.00) και το θέατρο σκιών του Άθου Δανέλλη, τις ιστορίες του αμερικάνου μουσικού παραμυθά (20.30). Η βραδιά τελειώνει με τις μουσικές της Γεωργίας Συλλαίου και του trio της.

Όσο για τους φανατικούς οπαδούς του Tom Waits…Be ready!!! Βινύλια και μπλουζάκια, υπογεγραμμένα από τον Waits, για όσους σταθούν πολύ τυχεροί!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: