Οι Blue Side Band μαζί με τους KAMP live στο After Dark στις 10 Μαρτίου

poster export JPG_SmallΈνα φρέσκο συγκρότημα με “παλιές” αναφορές θα εμφανιστεί στη σκηνή του After Dark στις 10 Μαρτίου. Blues, rock n’ roll ολίγον gospel και πολύ Αμερική της δεκατετίας του 40 του 50 και του 60. Μαζί τους οι νεοφερμένοι KAMP.  Kυριακή 10/3 με είσοδο 5 ευρώ. Be there! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και το Δελτίο Τύπου.

“Αμέσως  μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων του πρώτου τους EP, οι Blue Side Band επιστρέφουν επι σκηνής για να παρουσιάσουν επιλογή από το δισκογραφικό τους ντεμπούτο όσο και νέο υλικό. Συνδέοντας την μακρόχρονη παράδοση των Αμερικανών songsters με την σύγχρονη εποχή, και με νέο lineup, οι Blue Side Band θα ξεδιπλώσουν τις συνθέσεις τους στη σκηνή του After Dark.

Οι Blue Side Band ξεκίνησαν από το προσωπικό project του Σωτήρη Νικολάου και μέσα από τις δημιουργικές διαδικασίες εξελίχθηκε σε ένα πενταμελές σχήμα με ρίζες σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους. Σήμερα η μπάντα αποτελείται από τους Σωτήρη Νικολάου (ακ. κιθάρες, φωνητικά, φυσαρμόνικα), Αντώνη Δούνια (τύμπανα), Κώστα Καρατζούνη (Κόντρα μπάσο & ηλ. μπάσο), Νίκο Νικολαΐδη (πιάνο, ηλ. κιθάρες) και Αργύρη Βασιλείου (ηλ. κιθάρες).

Ο ήχος των Blue Side Band είναι βαθιά επηρεασμένος από την songwriting αισθητική της αμερικανικής υπαίθρου από τα mid 40s ως τα 70s, αλλά ταυτόχρονα αντλεί έμπνευση από διάφορα πιο σύγχρονα μουσικά είδη.

Μαζί τους οι KAMP the band.

Οι KAMP είναι το προσωπικό σχήμα του Γιάννη Καμπουρόπουλου, γνωστού και ως Johnny Kamp, πρώην lead singer του alternativeσυγκροτήματος των Closer (EMI- Chrysalis). Το σχήμα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012 και απαρτίζεται από τους Αντώνη Δούνια στα τύμπανα (Waterpipes – Blue Side Band), Νίκο Παλυβό στο μπάσο (Me and Myself – πρώην Χρώμα), Νίκο Νικολαΐδη στην lead κιθάρα (Blue Side Band) και Γιάννη Καμπουρόπουλο στα φωνητικά και τη ρυθμική κιθάρα.

Στην παρθενική τους εμφάνιση ως support group, οι KAMP θα παρουσιάσουν στο After Dark, ένα set απο ημι-ακουστικά κομμάτια (semi-acoustic blend), ένα υβριδικό είδος μουσικής alternative παιγμένης με ακουστικές κιθάρες, μπάσο και τύμπανα.

Τα κομμάτια είναι γραμμένα (στίχοι-μουσική) από τον Γιάννη Καμπουρόπουλο, ενώ την ενορχήστρωση έχουν επιμεληθεί όλα τα μέλη του σχήματος. Το είδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μελωδικό alternative rock, φιλτραρισμένο μέσα από τον ιδιαίτερο ήχο των ακουστικών οργάνων, κρατώντας τα βασικά στοιχεία μιας μορφής «singer-songwriter» προσέγγισης. Η μουσική των KAMP περνά αποκλειστικά μέσα από την ωμή δύναμη της ακουστικής κιθάρας, δίνοντας έτσι μια διαφορετική διάσταση στον ήχο του σχήματος.

Τα δύο σχήματα θα εμφανιστούν στο bar After Dark την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 22:00. Είσοδος 5 ευρώ.

The Blue Side Band:

https://www.facebook.com/pages/THE-BLUE-SIDE-BAND/53227952408

https://soundcloud.com/bluesideband

Kamp the Band:

http://www.youtube.com/watch?v=J9lykEjjBQQ&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=DLUS3F8De0w&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=_slNUJ6D7YM&feature=relmfu”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: