Σήμερα 12/2, 20:30, Εκδήλωση – Συζήτηση για τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, στο κτήριο των Ε.Μ.Μ.Ε.

ekdilosi BA chalidiki_finalΜία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα διοργανωθεί από την “Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, “μπλοκάκηδων”, “μαύρων”, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ σήμερα Τρίτη 12/2, στις 20:30 στο κτήριο των Ε.Μ.Μ.Ε., στην πλ. της Καπνικαρέας, για τον ανυποχώρητο αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Όπως επίσης και για την σχέση των μίντια με τα συμφέροντα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ή αλλιώς “ανάπτυξη” που πρέπει αναγκαστικά να περάσει πάνω από ανθρώπινες ζωές, τη φύση και ότι άλλο βρεθεί στο διάβα της. Φυσικά δοσμένα μέσω της προπαγάνδα και της αποσιώπησης πραγματικών γεγονότων που συμβαίνουν εδώ και πολλούς μήνες στο όρος Κάκκαβος. Παρακάτω διαβάζουμε το κείμενο κάλεσμα στην εκδήλωση.

Προπαγάνδα 24 καρατίων: Εκδήλωση – Συζήτηση για τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

Στη ΒΑ Χαλκιδική, οι κάτοικοι δίνουν έναν καθημερινό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού της Κασσάνδρας, ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου τους και την υποβάθμιση της ζωής τους.

Υπερασπιζόμενοι τα χωριά τους και το αρχέγονο δάσος των Σκουριών από τα καταστροφικά σχέδια της καναδικής πολυεθνικής «Eldorado Gold» και της ελληνικής θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός», οι κάτοικοι στήνουν τείχος αντίστασης στον οδοστρωτήρα της πολυπόθητης «ανάπτυξης», που κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν να επιβάλλουν στα κεφάλια τους, με όπλα την καταστολή και τη χειραγώγηση από τα ΜΜΕ.

Ενώ λοιπόν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπολύουν έναν ανελέητο χημικό πόλεμο μέσα στο δάσος και ξυλοκοπούν βάναυσα τους διαδηλωτές, την ίδια στιγμή τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ επιτελούν τον ιδεολογικό τους ρόλο: οι κάτοικοι που αντιστέκονται είτε βαφτίζονται «ακροαριστερά τάγματα εφόδου» είτε οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις τους δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας.

Όμως στη μάχη αυτή δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι εικόνα απ’ το μέλλον, είναι αγώνας όλων μας. 

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, 20:30 μ.μ.

Καλαμιώτου 2, κτήριο ΕΜΜΕ, πλ. Καπνικαρέας

 Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, “μπλοκάκηδων”, “μαύρων”, 

ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: