Οι ”Παραμυθένιοι Κόσμοι” των Γκριμ στο Ινστιτούτο Γκαίτε

grimmΑδερφοί Γκριμ και παραμύθια.

Λέξεις συνώνυμες και συμπληρωματικές, αφού η ευρωπαϊκή παράδοση των παραμυθιών και των παιδικών διηγημάτων οφείλει σε πολύ βαθμό τη διάσωσή της και την ύπαρξή της στα αδέρφια Γιάκομπ και Βίλχελμ Γκριμ.

Προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανή τη γερμανική κουλτούρα των ‘’παραμυθάδων’’, το 1812 συγκέντρωσαν και εξέδωσαν τη συλλογή παραδοσιακών ιστοριών ‘’Παιδικά και οικογενειακά παραμύθια’’.

Παραμύθια, όπως ‘’Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ’’, ‘’Η Ωραία Κοιμωμένη’’ ή ‘’Ο Παπουτσωμένος Γάτος’’ αποκτούν διαχρονική αξία, μεταφράζονται σε πάνω από 150 γλώσσες, βρίσκονται στα ράφια όλων των παιδιών του κόσμου και γίνονται κλασικά.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση αυτή της συλλογής παραμυθιών, το Ινστιτούτο Γκαίτε της  Αθήνας (Ομήρου 14 – 16), διοργανώνει από τις 13/2 μέχρι τις 03/03 τη θεματική ενότητα ‘’Παραμυθένιοι κόσμοι’’ αφιερωμένη στους αδερφούς Γκριμ. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, αναγνώσεις παραμυθιών και εργαστήρια για παιδιά.
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: