(δισκοριβιού) Omega Monolith – Black Campaign

Black_Campaign_CoverΗ πρώτη εντύπωση είναι πάντα η πιο σημαντική. Σε τέτοιου είδους αξιωματικού τύπου εκφράσεις τείνω να συμφωνώ τελευταία, κυρίως στα μουσικά μου γούστα. Μέσα σε μία υπερπληθώρα κυκλοφοριών, μουσικών επιμειξιών, κατάρρευση μουσικών ταμπελο-ταμπού, πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνεται ένα ξεσκαρτάρισμα. Και ως ακροατής και λάτρης αυτής της μουσικής το κριτήριο μου είναι αυτή η γαμημένη πρώτη εντύπωση.

Ο πρόλογος ήταν απαραίτητος γιατί με τους Omega Monolith ήμουν (υπερ)θετικά προδιατεθειμένος από την στιγμή που άκουσα την πρώτη νότα που μοιράστηκαν μαζί μας μέσω bandcamp. Ούτε θυμάμαι αν ήταν κάτι ολοκληρωμένο ή preview. Και λίγη σημασία έχει μεταξύ μας, καθώς το δίδυμο (ναι αυτό που ακούτε έρχεται από δύο άτομα) δίνει αμέσως το στίγμα του. Οργανική μουσική χωρίς φωνητικά που θα θυμίσουν έντονα τα post σημεία των Russian Circles και θα πάρουν παραμάζωμα ότι βρουν μπροστά τους με τα σιδηροδρομιακά περάσματα του «Victims Of Your Past».

Οι Omega Monolith προσφέρουν με όλοι τους την καρδιά (δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα) όλα αυτά που λάτρεψα και λατρεύω στην ακραία heavy μουσική. Όγκος, συναίσθημα και ατμόσφαιρα (σχεδόν Black_Campaign_Innerκατανυκτική), συμπλεκόμενα σε σημείο αποσυντονισμού. Δεν μπορείς να ακούς την μουσική τους κάνοντας και κάτι άλλο ταυτόχρονα. Το έκανα και απέτυχα παταγωδώς. Α, ξέχασα να πω, πως όλα αυτά υπάρχουν στην κασέτα (!) που κυκλοφόρησαν ονόματι «Black Campaing».  Με υπέροχο artwork και φορμάτ κασέτα. Το είπα αυτό; Μάλλον ναι. Είμαστε μπροστά σε μία μεγάλη μπάντα και χαίρομαι πάρα πολύ όταν είμαι σύγχρονος  -μουσικά- με κάτι εξαιρετικό που εξελίσσεται.

Κείμενο: Φιλ. Γ.

Υ.Γ. Μην τους χάσετε στο live με Switchblade στις 21/2.

Advertisements
1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: