Κινηματογραφική εβδομάδα αφιερωμένη στον Μικελάντζελο Αντονιόνι

antonioni 1Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μικελάντζελο Αντονιόνι, μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού και όχι μόνο σινεμά, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει μια κινηματογραφική εβδομάδα αφιερωμένη στο έργο του.

Το ”Ταξίδι μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Αντονιόνι” ξεκινάει, στις 5/2 στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συζήτηση του σκηνοθέτη, ιστορικού κινηματογράφου και προσωπικού φίλου του Αντονιόνι, Κάρλο ντι Κάρλο με το Γιάννη Μπακογιανόπουλο και με την προβολή της ταινίας “L’avventura”, που αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα εγχειρήματα του Ιταλού μοντερνιστή σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τις προβολές έργων από το σύνολο της φιλμογραφίας του Αντονιόνι. Ταινίες από τις διάφορες καλλιτεχνικές περιόδους του Ιταλού, ταινίες ορόσημα, όπως το Zabriskie Point και το Cronaca di un amore, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους που γύρισε ο ίδιος, αλλά και ντοκιμαντέρ άλλων σκηνοθετών αφιερωμένα στη ζωή και το έργο του προβάλλονται στο σκοτεινή αίθουσα του Ιδρύματος από τις 6 έως τις 13 Φλεβάρη.

Είσοδος: 3 ευρώ ανά ημέρα προβολής (εκτός από τις 6/2 που η είσοδος είναι ελεύθερη)

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών βρίσκεται εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: