Νέα και τελευταία (;) ταινία για τον Soderbergh

xΜε ένα ψυχολογικό θρίλερ υποδέχεται το 2013 και αποχαιρετίζει το Hollywood ο Steven Soderbergh.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός, ύστερα από πολλές ταινίες, ένα όσκαρ και αρκετή αναγνώριση, δηλώνει πως το Hollywood συνιστά γι’ αυτόν πια ένα αποπνικτικό πλαίσιο. Η αγοραία λογική των αμερικανικών studio, η επεμβατικότητα των χρηματοδοτών και η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του κοινού για μια καλλιτεχνική δημιουργία και όχι ένα καταναλώσιμο προϊόν φαίνεται να πλήττουν το ενδιαφέρον του Sodenbergh όχι απλά για το Hollywood, αλλά για τον κινηματογράφο ως μέσο γενικότερα.

Η αλήθεια είναι πως φαντάζει κάπως αργοπορημένη αυτή η κριτική από ένα σκηνοθέτη που γεύτηκε την αναγνώριση – και την εμπορική – για πολλές από τις ταινίες του, τις οποίες δεν θα χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση απαράδεκτα σκουπίδια, αλλά πάντως συνεπέστατα και φρόνιμα τέκνα του Hollywood.

Στη νέα του ταινία ο Soderbergh ποντάρει πάλι σε γνωστούς αστέρες όπως η ανερχόμενη Rooney Mara, o Jude Law και η Catherine Zeta-Jones.

Η νέα του ταινία  Side Effects (2013) θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες το Φεβρουάριο και υποθέτω πως μπορεί να έχει παρενέργειες στην απόφαση του σκηνοθέτη να αποτελέσει το κύκνειο άσμα της ενασχόλησης του με τον κινηματογράφο.

Α.Π.

Side Effects

Directed by Steven Soderbergh

Starring Rooney Mara,  Jude Law , Catherine Zeta-Jones

Released 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: