Ας απεργήσουμε για το δικαίωμα στην απεργία! Παράνομη και η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ!

metroΚαι η επέλαση της νομιμότητας συνεχίζεται. Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, την Κυριακή 28/1, κηρύχθηκε παράνομη η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι και την Τρίτη 29/1. Οι απεργοί και τα σωματεία τους καταγγέλλουν πως έλαβαν την κλήτευση για τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο αργά τα ξημερώματα της Κυριακής οπότε η διαδικασία κινήθηκε ερήμην τους.

Πάντως τα σωματεία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει έκτακτη Γενική συνέλευση για το απόγευμα της Κυριακής, ώστε να αποφασίσουν τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους.

Η απάντηση της Δημοκρατίας φυσικά έχει δοκιμαστεί επιτυχώς τις προηγούμενες μέρες πάνω στους εργαζόμενους του μετρό, και λέγεται επιστράτευση. Οπότε τα ΕΚΑΜ και τα ΜΑΤ που ισχυροποιούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και λειτουργούν ως οι στυλοβάτες του κράτους πυγμής, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν πάλι. Έτσι τουλάχιστον απειλεί ο αρμόδιος υπουργός, Χατζηδάκης.

Από πλευράς μας αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως η αλληλεγγύη προς όσους αντιστέκονται στην κρατική βαρβαρότητα και τον ολοκληρωτισμό και διεκδικούν τα όποια δικαιώματα τους έχουν μείνει ακόμη ανέγγιχτα, αντιμετωπίζοντας στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις, είναι δεδομένη.

Φιλ. Γ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: