ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ έχουμε γίνει γνωστοί πλέον (για την επέμβαση στο μετρό)

157083Με άλλη μία φαντασμαγορική επιδρομή των ταγμάτων ασφαλείας (πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω κάποια από τις δύο λέξεις, ή και τις δύο, σε εισαγωγικά…) των ΜΑΤ των ΕΚΑΜ και των ΥΜΕΤ, συνολικά 7 διμοιρίες, έληξε η κατάληψη του αμαξοστασίου του μετρό στα Σεπόλια. Οι απεργοί δέχθηκαν την “επίσκεψη” των τιμητών της νομιμότητας περίπου στις 3:40 τα ξημερώματα της Παρασκευής 25/1, όπου και απωθήθηκαν από τον χώρο δουλειάς τους.

Δεν έγιναν συλλήψεις απεργών ενώ από νωρίς το πρωί κάποιοι εργαζόμενοι έχουν παρουσιαστεί με τα φύλλα πορείας τους στο μέτωπο (a.k.a. να πιάσουν δουλειά). Μέχρι αυτή τη στιγμή οι συγκοινωνίες στην Αττική δεν λειτουργούν ενώ πλήθος εργαζομένων και αλληλέγγυων είναι συγκεντρωμένο έξω από τον χώρο του αμαξοστασίου. Από την 13:00 το μεσημέρι καλείται συγκέντρωση στους χώρους του α/σ στα Σεπόλια.

Πάντως καλό θα είναι να μην συνηθίζουμε στην εικόνα των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ μέσα στους χώρους αντίστασης (είτε μιλάμε για μία κατάληψη είτε για ένα απεργιακό μέτωπο) να κάνουν σουλάτσο, γιατί κάποια στιγμή πολύ σύντομα θα βρεθούν πάνω από τα κεφάλια μας την ώρα που κοιμόμαστε.

Φιλ. Γ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: