Το καθεστώς εκτακτης ανάγκης επιβιβάζεται τώρα και στο μετρό!

απεργίαΜε μία χουντικής εμπνεύσεως κίνηση, απάντησε σήμερα Πέμπτη 24/1 το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στους απεργούς του μετρό, καθώς κήρυξε εναντίον τους, το μέτρο της επιστράτευσης και της επίταξης των συρμών.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία για 8η ημέρα διεκδικώντας την μη υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, από το πρωί δήλωσαν διατεθειμένοι να αναστείλουν την απεργία τους θέτοντας όρους αναφορικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι απεργοί έθεσαν ως όρο να ισχύσει η παρούσα συλλογική σύμβαση έως τη λήξη της μετενέργειάς της (Μάρτιος 2013) και την έναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Η απάντηση της κυβέρνησης και η εντεινόμενη επίθεσή της σε όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα, ήρθε δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου, ανακοίνωσε την επίταξη των συρμών και την επιστράτευση των εργαζομένων. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε «ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων».

Από την πλευρά τους, οι απεργοί, απάντησαν σαφώς και κατηγορηματικώς πως δεν θα υποχωρήσουν από την θέση τους και την περιφρούρηση της απεργίας τους στο αμαξοστάσιο του μετρό στο Κηφισό.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα κόσμος συγκεντρώνεται στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς, ενώ με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα προχωρούν επίσης σε απεργία.

APERGIAMETRO

Οι (ηθικά και κοινωνικά) εμπρηστικές δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών σε σχέση με τις κινητοποιήσεις στα Μ.Μ.Μ. στην ουσία προεξοφλούν άλλη μία επέμβαση του στρατού κατοχής (βλ. ΜΑΤ) για την οποία έχει συνδράμει εδώ και μέρες το σύνολο του αστικού Τύπου αλλά και της δικαιοσύνης.

Λυπηρό για ακόμη μια φορά, όπως συμβαίνει με τις απεργίες στα ΜΜΜ, αποτελεί η ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του κοινωνικού κανιβαλισμού μερίδας της κοινωνίας, καθώς οι απεργοί του μετρό, «είναι καλοπληρωμένοι, συντεχνία, δεν νοιάζονται για το επιβατικό κοινό και στρέφουν τον κόσμο εναντίον τους», παίζοντας ακόμα μια φορά το παιχνίδι των επιχειρημάτων της εξουσίας που στόχο έχουν να διασπάσουν τις κοινές διεκδικήσεις της εργατικής τάξης. Ας μην ξεχνιόμαστε, πώς στα μέσα του 2010 ως αίτια της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης ήταν οι παχυλοί μισθοί δημόσιων υπαλλήλων κι εκπαιδευτικών… Οι μισθοί έπεσαν, η «ανάπτυξη» και η διέξοδος απ’ την κρίση βέβαια, ακόμα να φανούν.

Εμείς απλά να αναφέρουμε ότι καμία απεργία, υπό κανένα καθεστώς, δεν μπορεί να κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική όταν αυτή χρησιμοποιείται ως το τελευταίο όπλο ενάντια στην περαιτέρω φτωχοποίηση ενός εργασιακού κλάδου και της κοινωνίας ευρύτερα.

Α. Β., Φιλ. Γ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: