(review) DreamLongDead, Holy, Ruined Families, Hedvika @ An Club, 20 Ιανουαρίου

ruined familiesΑπό την στιγμή που μάθαμε για το συγκεκριμένο live κάναμε τα πάντα από την πλευρά μας ώστε να φτάσει σε όσα περισσότερα αυτιά γινόταν. Και δεν πήγαν άσχημα τα πράγματα καθώς τηρουμένων των αναλογιών (απεργίες Μ.Μ.Μ. και χύτρες) 100+ άτομα βρέθηκαν στην γνωστή υπόγα των Εξαρχείων. Και εδώ πρέπει να πούμε ένα μπράβο στα παιδιά της World’s Appreciated Kitsch Collective που συνεχίζουν να κάνουν underground συναυλίες με χαμηλό κόστος και εξαιρετικά ποιοτικά bills συγκροτημάτων. Όσον αφορά το live της Κυριακής; DreamLongDead, Holy, Ruined Families και Hedvika έδωσαν μία αποστομωτική απάντηση στο τι σημαίνει D.I.Y. live με δυνατό ήχο και μασίφ απόδοση πάνω στην σκηνή.

hedvikaΟι Hedvika που άνοιξαν τη βραδιά είναι μία περίεργη περίπτωση γιατί ακούγοντάς τους μέσω ίντερνετ δεν εντυπωσιάζουν. Τουναντίον μάλιστα. Ε, παρόλα αυτά live είναι μεγάλη σφαλιάρα. Και αυτό πραγματικά δεν έχει εξήγηση! Δυνατή και σφιχτοδεμένη εμφάνιση, με ήχο ισοπεδωτικό (αυτό ισχύει και για τις 4 μπάντες) και ιδέες εξαιρετικές. Ναι είναι εντελώς οξύμωρο αυτό που γράφεται αλλά ισχύει. Post metal υψηλού επιπέδου που ξεχωρίζει από τον συρφετό ενός ιδιώματος που τα τελευταία χρόνια παραπαίει όσο κανένα άλλο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Μία μπάντα, να σε εκπλήσσει πραγματικά ευχάριστα όταν είσαι προδιατεθειμένος για το αντίθετο. Για αυτό πρέπει να έχουμε πάντα τα αυτιά μας ανοικτά.

familiesΗ σκηνή καθαρίζει και μένουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Μουσικοί και όργανα. Ούτε πεταλάκια, ούτε stand για μικρόφωνα. Τίποτα. Δε χρειάζονται εξάλλου, αφού ο Τάκης (τραγουδιστής RF) κατεβαίνει στο άδειο pit. Και… Παρακολουθούμε το καλύτερο live συγκρότημα στην Ελλάδα. Ναι, οκ, τα έχουμε πει ξανά για Lucky Funeral και Planet Of Zeus. Δε γίνεται να μη το πεις όμως για τους Ruined Families. Εμφάνιση espresso. Πολύ καλά δεμένοι και αρκούντως «αρκουδιάρηδες» στη σκηνική τους παρουσία. Η μόνη ένσταση είναι ο όχι και τόσο καλός ήχος. Δεν ξέρω αν ήταν επιλόγη τους ή απλά δεν τους βγήκε όπως ήθελαν. Όπως και να΄χει, όταν ο τραγουδιστής σου κατεβαίνει με μικρόφωνο με καλώδιο στο pit και βγάζει όλο το live από’κει, φτύνοντας τα συκώτια του και χοροπηδώντας τότε κάτι πάει πάρα πολύ καλά με τη μπάντα σου. Τα παιδία απλά το’χουν και σίγουρα θα μιλάμε πολύ περισσότερο σε λίγο καιρό γι’ αυτούς!

holyΜετά από τον ορυμαγδό συναισθημάτων που προκάλεσαν οι Ruined Families, ανέβηκαν στη σκηνή οι -εκ Ιταλίας ορμώμενοι- Holy. Powerviolence, hardcore και punk σε άλλη μία τσιτάτη  εμφάνιση. Τους Ιταλούς τους είχαμε τσεκάρει μετά από τις προτροπές των RF και δεν λαθέψαμε, γιατί μπορεί να μην είμαστε στη vegan/straightedge φάση τους, αλλά τα παλικάρια και σωστές κοινωνικοπολιτικές αντιλήψεις έχουν και εξαιρετική μουσική παίζουν. Σούπερ.

 

dreamlongdeadΚατά τις 12 παρά ανέβηκε στη σκηνή η πεντάδα των DreamLongDead. Φουλ μεταλάδες όλοι τους και μέσα στην πώρωση για αυτό που παίζουν (doom/death). Ωστόσο σε εντελώς αντίθετη πορεία από τους Hedvika (προδιάθεση και Live εμφάνιση που λέγαμε πιο πάνω), οι DreamLongDead ήταν κάπως off από το χθεσινό live. Υφολογικά και σκηνικά. Πρέπει να παραδεχθούμε πως έπαιξαν πάρα πολύ δυνατά, δεν πτοήθηκαν από το μειωμένο κοινό που είχε παραμείνει στο χώρο και πως στα γρήγορα κομμάτια τους ήταν σαν να έπαιζε άλλη μπάντα. Στην σούμα όμως δεν μας ικανοποίησαν. Αυτό πάλι δεν λέει και πολλά αφού ο κόσμος γύρω μας έδειχνε να καραγουστάρει οπότε όλοι έφυγαν παίρνοντας κάτι από το συγκεκριμένο event.

Κείμενο/Φωτογραφίες: Άρης Παναγόπουλος, Γαβριήλ Φιλιππόπουλος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: