Μια κινηματογραφική εβδομάδα.

sΜια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα έρχεται με νέες αφίξεις και ειδικές προβολές.

Πρώτος σταθμός ας είναι η νέα ταινία του Tarantino, Django Unchained (2012). Την είδαμε, σας την σχολιάσαμε, σας την προτείνουμε.

Στην Ιερά οδό, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας ξεκινά από σήμερα, 17/01, μια κινηματογραφική  εβδομάδα με τίτλο Πάθη από τον έρωτα. Ενδεικτικά το Le mépris (1963), του Godard, το Der Himmel über Berlin, του Wim Wenders και οι Τρωάδες (1971) του Κακογιάννη συνθέτουν ένα παθιασμένο 7ήμερο. Για το πλήρες πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της ταινιοθήκης(Είσοδος: Κανονικό, 7 ευρώ/ημέρα – Φοιτητικό, 5 ευρώ/ημέρα.)

le-mepris-1963-5853-366540564

wΌχι πολύ μακριά από το Λαΐς, στο Θησείο, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Κέλυφος (Αμφικτύωνος 17), η κινηματογραφική λέσχη Εκκρεμότητες, θα προβάλλει σήμερα, 17/01, στις 21.00,  το The Snake Pit (1948), του Ουκρανού Anatole Litvak. Το αντίτιμο της προβολής καθορίζεται ελεύθερα από τους θεατές.

Με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 20/1, στις 18.00,  η κινηματογραφική λέσχη Αθήνας – Σχολείο του cinema (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια), θα προβάλλει το L’année dernière à Marienbad, του Alain Resnais.

Last Year at Marienbad. Photo Courtesy Rialto Pictures.

Στο αμφιθέατρο του γαλλικού ινστιτούτου, από το CineDoc,  την Τετάρτη, 23/1  θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Shtikat Haarchion (2010) του Yael Hersonski, μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε ξανά για το τι είναι τελικά αληθινό. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: