Τι μάθαμε απο τις Χρυσές Σφαίρες φέτος

untitledΤι μάθαμε απο τις Χρυσές Σφαίρες φέτος;

Η Jodi Foster είναι gay. Όχι δεν το ανακοίνωσε επίσημα αλλά το υπονόησε. Ο Michael Haneke παρέλαβε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας από τον Arnold Schwarzenegger. Και αυτές ήταν οι Χρυσές Σφαίρες για φέτος.

Ωστόσο, επειδή εδώ στον Freequency αγαπάμε τις καλές Χολιγουντιανές απονομές θα μοιραστούμε μαζί σας τα μυστικά της φετινής απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Καλύτερη Σκηνοθεσία:  Ben Affleck – Argo

Ο Ben Affleck για πολλούς ο μεγάλος απών από τις φετινές Οσκαρικές υποψηφιότητες κερδίζει την Χρυσή Σφαίρα και εκφραζει τον θαυμασμό του για όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους ( βλέπε Steven Spielberg ) . Ο Spielberg τον αγνοεί γιατί ξέρει πως θα κερδίσει το Oscar.

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε Δράμα:  Daniel Day- Lewis – Lincoln

O Daniel Day – Lewis ξεκινά τη συλλογή βραβείων και όλοι απορούν αν θα λέει τα ίδια πραγματα σε κάθε ευχαριστήριο λόγο. Από τους υπόλοιπους υποψήφιους τα βλέμματα συγκεντρώνει ο Richard Gere που κάπου ανάμεσα στο Θιβέτ και τον βουδισμό γυρίζει ταινίες και χαμογελά.

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ:  Hugh Jackman – Les Miserables

O Hugh Jackman ευχαριστεί τη γυναίκα του που τον έπεισε να παίξει στην ταινία. Η αλήθεια είναι πως τραγουδά ωραία αλλά μετά μας πήρε ο ύπνος.

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Δράμα:  Jessica Chastain – Zero Dark Thirty

Οι Δημοκρατικοί έχουν καταστρέψει την έννοια του κινηματογράφου. Η Jessica Chastain κερδίζει το βραβείο, κλαίει και ο Bill Clinton παρουσιάζει την ταινία Lincoln με το κοινό όρθιο να χειροκροτά. Σαν προεκλογική καμπάνια δηλαδή.

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ:  Jennifer Lawrence – Silver Linings Playbook

Από τις υπόλοιπες υποψήφιες, η Meryl Streep υποδύεται μία εξηντάρα σε κρίση, η Judi Dench μία εβδομηντάρα σε κρίση, η Maggie Smith μία ογδοντάρα σε κρίση και η Emily Blunt ψαρεύει σολωμούς στην Υεμένη. Τόπο στα νιάτα οι Χρυσές Σφαίρες φέτος.

Καλύτερη Ταινία : Argo

Παραπομπή πιο πάνω σε Καλύτερη Σκηνοθεσία. Τα λόγια είναι περιττά όταν ακολουθεί η επόμενη κατηγορία…

…Καλύτερη Ξενόγλωσση ταινία : Amour

Ο Arnold Schwarzenegger και ο Sylvester Stalone απονέμουν το βραβείο στον Michael Haneke. Ο Haneke είναι εκεί για να το παραλάβει και μάλιστα αναγνωρίζει τον Schwarzenegger. Και η σκηνή περνά στην ιστορία. Ο Haneke είναι πολύ μεγάλος για να τη θυμάται. Αν πάλι του περάσει από το μυαλό μπορεί και να γυρίσει στο μέλλον, αν δεν το έχει κανει ήδη, την πιο διαστροφική ταινία της καριέρας του.

Τις υπόλοιπες κατηγορίες και τους νικητές μπορείτε να δείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης .

Μ.Κ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: