Οι πρώτες σταγόνες της καταιγίδας που έρχεται..!

μουστοξύδηΤα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν αναδείξει με σαφήνεια το σχήμα αυτού που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως απόλυτη αξιωματική αλήθεια: της αστικής δημοκρατίας. Η τελευταία και τα προϊόντα της, όπως για παράδειγμα τα ατομικά δικαιώματα, επιλεκτικά προστατευόμενα και ιεραρχούμενα, με κορυφαίο εκείνο της ατομικής ιδιοκτησίας, είναι καλό να θυμόμαστε πως καθόλου φυσικά και αυταπόδεικτα δεν είναι.

Η θεώρησή τους και η προβολή τους ως αναμφισβήτητες αλήθειες, είναι ένας από τους τρόπους να επιβληθούν αδιαπραγμάτευτα.
Ο πρωταρχικός όμως τρόπος, εκείνος που πάντα τις στηρίζει, είναι αυτός που τόσο χοντροκομμένα μας κέρασε τις τελευταίες ώρες η δική μας αστική δημοκρατία: η κατασταλτική βία.

Η επίθεση είναι πρωτόγνωρη, αποφασισμένη και ολοκληρωτική. Ο κατασταλτικός μηχανισμός συντονίστηκε άρτια μέσα σε λίγες ώρες και χτύπησε στοχευμένα.
Η επίθεση αυτή συνιστά ποινικοποίηση της αντίστασης, με στόχο – όχι απώτερο – την ποινικοποίηση της διαφωνίας.

Δεν αφορά σε δύο ιστορικές καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας, αφορά σε κάθε συλλογικότητα, που επιδιώκει να λειτουργήσει και να εκφραστεί ελεύθερα, καταδεικνύοντας έμπρακτα πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να υπάρξεις κοινωνικά και πολιτικά.
Η αστική δημοκρατία που δεν μπορεί να αναπαράξει τον ίδιο της τον εαυτό, ρέπει προς τον ολοκληρωτισμό δημιουργώντας ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης και στέλνοντας ένα μιλιταριστικό, χολυγουντιανού τύπου, μήνυμα.

Οι μοναδικές αλήθειες δεν υπάρχουν. Επινοούνται ως αλήθειες και επιβάλλονται ως μοναδικές. Για να ντρέπεσαι ή να φοβάσαι να τις αμφισβητήσεις.
Δεν συνέβη κάτι καινούριο. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι δομικά του πολιτεύματός μας και τα γεγονότα των ημερών απλά μας το υπενθυμίζουν.
Κάθε γνώμη, κάθε αντίθεση, κάθε δράση οφείλει να εκτονώνεται μέσα από απόλυτα ελεγχόμενους, από τη δημοκρατία αυτή, διαύλους. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή είναι επικίνδυνη και γίνεται αποδέκτης άγριας επίθεσης στα δύο επίπεδα που παραπάνω περιγράψαμε: εκείνο του θεάματος, μέσω της φίμωσης και της συκοφάντησης και εκείνο της ίδιας της ύπαρξης, μέσω της άγριας κατασταλτικής βίας.

Ως αυτοοργανωμένο εγχείρημα θέλουμε να βρίσκουμε τη θέση μας στα δύο επίπεδα: στο δικό μας δίαυλο έκφρασης και στο δρόμο, ενάντια στην άγρια βία τους.

H Villa Amalias, η Κατάληψη Σκαραμαγκά, η ΑΣΟΕΕ, οι 92 συλληφθέντες της Βίλας και οι χιλιάδες των αλληλέγγυων διαδηλωτών είμαστε όλοι εμείς!

…η Συντακτική Ομάδα του Freequency Project


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s